פענוח תוצאות צילום חזה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות צילום חזה
    דינה
    26/02/2015

שלום רב!
    אני חולת אסטמה ולפני כחודש וחצי עלה לי החום והיה לי קוצר נשימה . שלחו אותי לצילום חזה שתוצאותיו "הצללות פסיות בשדה ריאות תחתון משמאל , פסים אטלקטיים "
    אמרו לי שזאת דלקת ריאות ונתנו לי אנטיביוטיקה ל5 ימים .
    השבוע לאחר כ6 שבועות עשיתי שוב צילום שתוצאותיו " עדיין קיימת הצללה בבסיס שמאל".
    הרופא אומר שיתכן ולוקח זמן לספיגה של הדלקת ריאות וביקש ממני לעשות שוב צילום חזה עוד חודש .
    אני במתח רב מהתשובה ורציתי לשאול האם יתכן שחודש וחצי אחרי הדלקת ריאות עדיין רואים הצללה ? האם זה לא יכול להיות משהו אחר יותר חמור ואני סתם מחכה עכשיו עוד חודש ?? האם הצללה של דלקת ריאות והצללה של גידול חלילה נראות אחרת או שרק בct אפשר להבחין בגידולים ?
    אודה לתשובה .
    דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות צילום חזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות צילום חזה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/02/2015

שלום,

פסים אטלקטטיים זו לא בדיוק הצורה של דלקת ריאות בצילום. ייתכן ומדובר באזורים שנסתמו מליחה צמיגה כמו שיכול לקרות בחולים אסתמטיים.

בקשי הפנייה לרופא ריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח צילום חזה

דינה
    26/02/2015

בצילום הראשון היה רשום פסים אטלקטיים ? ( סימן שאלה )
    אך בצילום השני 6 שבועות אחרי זה רשום רק שקיימת עדיין הצללה .
    עדיין אתה לא בטוח שמדובר על דלקת ריאות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו