מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פניאומטורקס חוזרתום22/03/2015
שלום רב,
אני בן 25, לפי חצי שנה חוויתי פניאומטורקס ספונטני בריאה הימנית, אושפזתי ליומיים בבית החולים עם נקז, ולאחר מכן השתחררתי, הנקב נסתם וצילום רנטגן הראה שהריאה התפשטה חזרה.
לפני חודש חשתי בכאבים די שטחיים במרכז בית החזה, ביליתי לילה במיון אבל כל הבדיקות כולל רנטגן לא הראו פניאומטורקס חוזר. לאחר יומיים באמת הכאבים נעלמו כליל ללא טיפול. באותו שבוע עברתי בדיקת CT למיפוי הריאות. תחילה נאמר לי שהמצב תקין לגמרי ושאפילו לא קיימות בולות על קרום הריאה. לאחר שהצילום עבר כמה ידיים אבחנו שרידי בועות אוויר שמעידות על זה שהיה לי פניאומוטורקס מדיאלי כמה ימים לפני, וראו שלוש בולות זעירות לטענתם.
ב-12/4 יש לי טיסה לספרד רציתי לשמוע מכם בבקשה מה רמת הסיכון בעבורי לטוס לאור הנסיבות, ואם במידה ואני טס ועובר פניאומוטורקס במהלך הטיסה, מה קורה איתי?
בתודה מראש,
תום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פניאומטורקס חוזר - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/03/2015שלום,
בהנחה שעברת פנוימוטורקס לאחרונה, מומלץ בד"כ להמנע מטיסה למשך 3 חודשים. הבעייה בטיסה שבמידה וישנה ירידת לחץ במטוס הפנוימוטורקס עלול לחזור (וגם לסכן אותך). מכוון שעל פי הנתונים נראה שיש פנוימוטורקס חוזר עליך גם להתייעץ עם כרורג חזה בשאלה של הדבקת קרומי הריאה (פעולה ניתוחית יחסית קטנה). במידה ואתה מעשן - הפסק מייד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)