שאלה בנוגע לדרכי הנשימה במצב אלרגיה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לדרכי הנשימה במצב אלרגיה
    שגב
    29/05/2015

הבנתי כי תוצר לוואי של אלרגיה (נניח של קרדית האבק) תגרום לדרכי הנשימה, הסמפונות, להתעבות ולהיות קשיחים יותר.
    השאלה שלי היא האם כאשר התקופה העונתית של האלרגיה עוברת האם המצב חוזר לקדמותו/האם זה מצב אל-חזור, בלתי הפיך, או שניתן לטפל בזה והגוף מחזיר את התאים האלה לרגילים?

בתודה, שגב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לדרכי הנשימה במצב אלרגיה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    31/05/2015

שלום,

אלרגיה לקרדית אבק הביית יכולה להתבטרא בנזלת אלקגית ו/או באסתמה. עלייך לברר האם אתה סובל מאסתמה ובהתאם להתאים טיפול. אלרגיה לקרדית אבק הבית איננה עונתית אלא במשך כל השנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

שגב
    31/05/2015

כנראה לא אמרתי. אני אובחנתי כאלרגי לקרדית האבק. אני לוקח סינגולייר לפי עצת אלרגולוג.
    אבל השאלה שלי הייתה לגבי הספונות שהן שונות אצל אנשים בעלי אסטמה לבין אלו שלא, שאצל האסטמתיים דופן הסימפון יותר גדול/קשה בגלל אפקט האלרגיה בגוף.

וכאן אני חוזר על השאלה ברשותך, האם דופן הסמפון יחזור לגודל רגיל (כמו אצל אדם שאין לו אסטמה)? או שזהו נזק בלתי הפיך אצל האסטמתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/06/2015

שלום,

באסתמה לא מאוזנת ולא מטופלת הסיכוי להתעבות הסמפונות לאורך זמן ולחוסר תגובה למחיבי סמפונות גדול יותר מאשר במאוזנים/מטופלים. חובה להיות במעקב עם תפקודי ריאה תקופתיים. סוד האיזון הוא בהתמדה לפי ההמלצות הרפואיות ומעקב עם תפקודי ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו