מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמפיזמה תת-עוריתרון14/06/2015
שמי רון, בן 18 - מתאמן כשנתיים לצבא בקבוצת כושר קרבי. פרופיל 97 ללא סעיפים.
כחלק מתכנית האימונים שלשום הייתי באימון אינטנסיבי עם הקבוצת כושר בחוף הים.
האימון ארך מספר שעות ובהן היו אקטים פיזיים קשים הדורשים מאמץ רב.
בסיום האימון הרגשתי מעט קושי נשימה והגוף לא התאושש לחלוטין. לקראת הערב התחלתי להרגיש כאבים בחזה ובצוואר,
ובנוסף היה לי קושי להכניס נשימות עמוקות לריאות. הלכתי למיון ותוצאות הבדיקות היו בסדר גמור.
הובחנה אמפיזמה תת-עורית ופנאומו-מידיאסטנום (רקמות אוויר מתחת לעור). נשארתי למעקב לילי והשתחררתי היום בבוקר.
אשמח לקבל הסבר על תופעות אלו ! האם יש הבדל בין אמפיזמה תת-עורית לאמפזימה מחלת ריאות (מצאתי לא מעט מידע על האמפזימה כמחלת ריאות קשה אבל
אני לא בטוח אם יש הבדל בין זה לבין אמפיזמה תת-עורית), והאם יש אפשרות שהפרופיל שלי ירד כתוצאה מכך ?
כיצד יש להמנע מהתופעות הללו והאם יש סיבה לחששות להמשך אימונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/06/2015אמפיזמה ריאתית היא פטולוגיה אחרת. תאור מקרה מתאים לחזה אויר/מיצר שהתפתחת האו]ן עצמוני (בגלל זה היה אויר בתת עור - מה שנקרה אמפיזמה תת עורית). אירוע זה מצריך בירור לגבי סיבות אפשריות . יכולה להיות השפעה על פרופיל בהמשך , דבר תלוי בממצאים שיעלו בבירור ריאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל רפואי
רון14/06/2015מה כוונתך במשפט "יכול להיות השפעה על פרופיל בהמשך" ?
יש סיבה לדאגה למחלת ריאות כלשהי ?
אני מתאמן באופן קבוע וזה אירוע חריג לחלוטין, אני ממש חושש שהפרופיל שלי יפגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/06/2015רק אחרי בירור רפואי ניתן יהיה לקבוע האם ישנה פטולוגיה ריאתית עם אפשרות להשפעה ארוכת טווח. לכן מומלץ לפנות לרופא ריאות לצורך הערכה ריאתית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)