זריקות נוגדן IGE

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• זריקות נוגדן IGE
    מור
    03/09/2015

אני בת 21, מאז שזוכרת את עצמי עם אלרגיות מציקות מאוד (מאובחנות בטסטים מלפני שנתיים) לאבק, דשא, כלבים, חתולים, זית, ברוש, פקאן, דשא והרשימה (אלרגיה לא מוכחת בטסטים כי לא עשו לגורמים אלה כנראה אבל אני יודעת שאני אלרגית אליהם בהחלט) ממשיכה לעשן, סיגריות, בושם, סבונים, עיתון וכל ריח חזק.
    האלרגיה מתבטאת מיידית בפריחה במקום הנגיעה או אם בשאיפה-בהתקף אסתמה (האסתמה החלה בגיל 12, מרקע אלרגי מובהק) שמלווה בליחה רבה שעולה מהריאות, נהרות נזלת סמיכה שקופה כל יום כל היום (מכלה שני גלילי נייר ביום) שמונעת ממני להריח ולטעום שעות רבות ביום, גירוי נורא באוזניים, בעיניים, באף ובגרון ודמעת. בקיצור-כל הקופה.

נמאס לי מאוד לסבול (וזה סבל אדיר כי יכול להיות לי התקף אלרגיה גם באמצע הלילה), שום כדור לאלרגיה לא עוזר לי-לא אריוס, לא טלפסט, לא נוסידקס, לא קלנרינז רפטאבס, לא לורסטין, שום תרסיס אף כולל פליקסונז וסטרואידליים.
    להתקפי האסתמה (שהפכו קשים יותר ויומיומיים החל מאוגוסט אשתקד, עכשיו אפילו עם עד 3 התקפי אסתמה ביום למרות המשאף והטיפול המונע בוקר וערב) לוקחת רק סימביקורט 160-היחיד שעוזר לי מיידית, אך הוא לא פותר את תופעות האלרגיה (והאסתמה על רקע אלרגי מובהק).
    לרופא ריאות אין איך לעזור לי (ניסינו להעלות מינון סימביקורט מ160 ל 320 ותוספת סינגולייר-ללא הטבה בכלל. תיפקודי ריאות מופחתים ב20 אחוז משנה שעברה לפני שהחלה ההחמרה).

לכן החלטתי לנסות להתחיל בזריקות. לצערי מסתבר שבבלינסון לא מבצעים חיסונים לכל סוגי האלרגיה חוץ מלאבק וכמה סוגי צמחים וזה ממש לא יעזור לי אם כך. אבל שמעתי שיש גם זריקות שלא כמו החיסונים, ניתנות פעם בשבועיים-חודש ומחסנות נגד נוגדני הIGE עצמם לאלרגן. האם תוכל להסביר לי עליהן? ניתן לבצע בבלינסון? האם הזריקות הללו לנוגדים הIGE מכסות את כל סוגי האלרגיה כולל לבע''ח וצמחים שונים ומה אחוז יעילותן?

אנא, הרחב כמה שתוכל כי המצב כבר באמת מחרפן אותי ופשוט אין מזור. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקות נוגדן IGE

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/09/2015

מדובר בתרופה שהיא נוגדן לנוגדן (IGE ) , שם התרופה קסולייר (XOLAIR )- אין מדובר בחיסון . תרופה יכולה להינתן לפי התוויות ע"פ שיקול דעת של רופא ריאות או אלרגיה . הזרקות מתבצעות תת עורית פעם בשבועיים או פעם בחודש באופן קבוע (לפי מינון שנקבע). אפשר לבצע הזרקות בכל מכוני ריאות /מרפאות ריאות של בתי החולים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה הזריקות יעילות בהכחדת אלרגיה

מור
    06/09/2015

והאם עובדות גם נגד אלרגיה לבע''ח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/09/2015

טיפול זה טיפול זה מיועד לתהליך דלקתי אלרגי שהוא בסיס גם למחלות אלרגיות וגם לאסתמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו