מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זריקת סלומדרולשרון01/11/2015
שלום,
בת 40 סובלת מקוצר נשימה בשנה האחרונה בייחוד בעונות מעבר ..ניתן בעבר משאף סימביקורט לתקופה של חודש שהיטיב עימי..מיום שישי (אחרי תקופה של שקט יחסית) קשיי נשימה בבדיקה אצל רופא במרלמ ניתן משאף ונטולין ..
היום הופניתי למיון ושם בשל צפצופים הומלץ על זריקת סלומדרול בנוסף למשאפים
בגלל שנכירה את ההשפעה של סטרואידים חששתי לקחת.. האם זהו טיפול מקובל ? ומה ההשלכות של זריקה חד פעמית מבחינת ההשפעה לטובה על המצב וגם מבחינת תופעות לוואי כי ברקע יש בקע סרעפתי ומפחדת משריפה בקיבה
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת סלומדרול - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/11/2015שלום,
הטיפול המועדף באסתמה לא מאוזנת הוא משאפי סטרואידים לבד או בשילוב עם מרחיב סמפונות ארוך טווח. יש כמה מוצרים כאלו בשוק וסימביקורט הוא אחד מהם. לעיתים יש צורך, בהתקף קשה, במתן סטרואידים סיסטמיים. אני אף פעם לא ממליץ על זריקה לשריר בתכשיר מתמשך כמו דיפרוספאן (השפעה ל 3 שבועות) אלא מעדיף מתן בכדורים (פרדניזון) שאותם ניתן תמיד להפסיק בעת תופעות לוואי . מכוון שהאסתמה שלך לא מאוזנת מזה כשנה אני ממליץ מאד שתפני לייעוץ רופא ריאות שמתמחה באסתמה בכדי לברר את הסיבה לחוסר האיזון וגם יתווה מדיניות טיפול קבוע ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים
שרון03/11/2015הי שוב,
מאחר ואין לי נסיון עם סטרואידים והפעם ההתקף קשה ממש שוקלת או ללכת לקחת זריקה של סלומדרול או כדורי פרדינזון כפי שהמלצת השאלה אם ההשפעה שלהם היא מיידית והאם אחוש הקלה באותו הרגע ועד שאני מגיעה לרופא ריאות האם אזדקק לקחת את הטיפול כמה ימים או באופן חד פעמי
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סטרואידים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/11/2015סטרואידים ככלל לא פועלים מיידית. הזמן עד לתחילת השפעה כ 6 שעות. הטיפול ניתן למספר ימים על פי החלטת הרופא/המלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)