כמה שאלות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    ב
    03/11/2015

מה זה:
    1.פליתיסמוגרפיה לבדיקת נפח הריאות?איך מתבצעת הבדיקה ?וכו..?
    2.מה ההבדל בין בדיקת דיפוזיית פחמן חד פעמי לבדיקת דיפוזיית חמצן?
    למה עושים לכול אחד בדיקה אחרת?או שבכלל מדובר על אותה בדיקה רק הפוך או שמות שונים?
    3.ביאיזה מקרים מכון תפקודי ריאות או רופא הראיות מחליט/ים גם לקחת דגימת דם עורקי מהיד?והאם זה מתבצע אותו הרגע או צריך לגשת למעבדת דם רגילה,למשל של קופ"ח?
    4.באיזה מקרים מחליטים לעשות לנבדק בדיקת כיח או מדידת חנקן חמצני באוויר הנשאף?ושוב האם זה מתבצע באותו רגע במכון ת.ריאה ע"ח הטכנאים או שרופא מחליט ושולח לבדיקות המיוחדות האלו?

אני שואל את השאלות האלו כי כנראה יש לי אסטמה(בטוח לפי הרופאים)אבל עדין שולחים אותי לבדיקות.קאתי קצת על ספירומטריה וכו'..ולכן השאלות הנ"ל.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/11/2015

שלום,
    1. בדיקת קיבולות הריאה מתבצעת באמצעות פלטיסמוגרפיה: בגדול- הנבדק יושב בתא אטום ונושם ולפי שינויי הלחץ בתא האטום מחשבים נפחים.
    2. לא בודקים ישירות כושר דיפוזייה של חמצן אלא של פחמן חד חמצני (שכושר הדיפוזייה שלו פי 20 מזה של חמצן)
    3. בדיקת דם עורקי מתבצעת בהחלטת רופא.ץ לרוב רופא ריאות. כשמדידת ריווי החמצן באצבע הינה נמוכה (בד"כ סביב 90%), יש לבצע דם עורקי לגזים. הביקה לרוב מבוצעת במכונים לתפקודי ריאה או במעבדה ספציפית. לא מדובר בדגימת דם רגילה. מי שלוקח את הדגימה הוא בד"כ רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד תשובה אחת...

ב
    25/11/2015

תודה על התשובות המפורטות,פחות או יותר הבנתי.
    אבל לא ענית לי על השאלה האחרונה:
    באיזה מקרים מחליטים לעשות לנבדק בדיקת כיח או מדידת חנקן חמצני באוויר הנשאף?ושוב האם זה מתבצע באותו רגע במכון תפקודי ריאה ע"י הטכנאים או שרופא מחליט ושולח לבדיקות המיוחדות האלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד תשובה אחת... - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/11/2015

שלום,

אלו הן בדיקות שמבוצעות במלצת רופא ואינן בדיקות רוטיניות. בדיקת NO באוויר הננשף (לא הנשאף) לא מבוצעת בכל מכון ועל פי ארגון הבריאות עולמי לענייני אסתמה GINA אין המלצה להשתמש בה למעקב איזון אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובדיקת כיח?

ב
    05/12/2015

באיזה מצבים הרופא ממליץ לעשות אותה לחולה אסטמה?

ולגבי בדיקת חמצן באוויר הננשאף.הרופא רשם בהפנייה פחמן,אבל במכון ריאה אמרו שיעשו לי בדיקת חמצן .הם קראו לזה "דיפוזית חמצן חד פעמי".אז מה נכון ?והאם זה זה מה שרשמת "בדיקת חנקן חמצני באוויר הננשף?NO?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובדיקת כיח? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/12/2015

שלום,
    נראה לי כי יצא כאן בלבול שלם. בצע את הבדיקות שהרופא שלך רשם !
    אין צורך בבדיקת כיח באופן רוטיני אלא אם הרופא שלך ביקש במפורש ופרט איזה בדיקת כיח לבצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו