שלום, מה ניתן לומר על הסימפטומים?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שלום, מה ניתן לומר על הסימפטומים?
    ענבל
    09/11/2015

שלום, אני בת 30. מעשנת לשעבר (הפסקתי לפני 4 שנים והייתי מעשנת קופסא ליום מגיל 15). אובחנתי כסובלת מהשימוטו, אני לא יודעת אם זה רלוונטי.
    בשנים האחרונות התחיל לי שיעול שבא והולך ומתבטא בשעות הערב, בזמן שכיבה לרוב או אחרי צחוק. מדובר בשיעול קולני במיוחד ומרגיש שכל החזה שלי מתכווץ באופן לא רצוני. זאת אומרת, אני לא יכולה "להשתעל חלש יותר". התחושה היא שיש ליחה שלא יוצאת בדרך כלל אבל לפעמים כן.
    -בתקופה האחרונה אני מרגישה שיש איזה כאב עמום באיזור הלב שבא והולך. כמו איזו התכווצות רגעית כזאת שנעלמת אחרי שניה.
    -התחלתי לשמוע שריקות כשאני שוכבת, זה לא נשמע באופן קבוע אבל בפירוש נשמע גם ע"י אחרים כשאני שוכבת על הגב או על הצד. כששכבתי על הבטן הרגשתי כאילו זמזום כזה, כמו רטט.
    -בנוסף קרו מספר מקרים שהרגשתי כמו תחושה של בועות בחזה במרכז-שמאל, הייתי אומרת שבאיזור הלב. מעין רטט כזה כמו בועות אוויר בתוך מים. פעמיים זה העיר אותי בלילה.
    -ודבר אחרון, אני מאוד מאוד עייפה בזמן האחרון וישנה מספר שעות אחה"צ.
    האם יש קשר בין הסימפטומים שתיארתי? מה כדאי לבקש מהרופאה?

תודה מראש על כל תגובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי פרט חשוב

ענבל
    09/11/2015

כבר תקופה די ארוכה (מספר חודשים) שאני מרגישה לפעמים קצרה בנשימה ויש לי צורך לקחת מידי פעם נשימה עמוקה יותר מתוך תחושה שאני לא ממלאת את הריאות. לא ציינתי את זה קודם כי הרופאה בביקוריי הקודמים בחודשים האחרונים קבעה שאני מרגישה חרדה אבל אני לא מסכימה עם האבחנה הזאת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי פרט חשוב - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/11/2015

שלום,

לסימפטומים שאת מתארת ישנה אבחנה רחבה.
    עלייך לפנות לרופא ריאות עם צילום חזה, עם תוצאות תפקודי בלוטת המגן, ספירת דם וכימיה לשם הערכה, כולל תפקודי ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו