פרדניזון - ירידה במינון

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פרדניזון - ירידה במינון
    טלי
    22/11/2015

שלום,

האם לאחר נטילת 20 מ"ג פרדניזון, הפסקה של שעתיים ונטילת 20 מ"ג נוספים (בשל המשך התדרדרות ההתקף), ישצ ורך לרדת במינון באופן הדרגתי או האם אפשר להשאיר זאת כך (כמנה חד פעמים של קורטיזון)?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון - ירידה במינון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון - ירידה במינון - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/11/2015

שלום,
    לא ציינת באיזו אנדקציה היה הטיפול. באסתמה למשל כשיש החמרה המצריכה פרדניזון הטיפול הוא למספר ימים בירידה הדרגתית או בהפסקה חדה (לאחר מספר ימים), תלוי בגישת הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן אסתמה.

טלי
    23/11/2015

וזו בדיוק השאלה - אם ניתן ליטוך מנה חד פעמית כזו, מבלי להמשיך מספר ימים (ואז לרדת בהדרגה).

זה תמיד עובד לי היטב עם 20 מ"ג (קורה פעם בשנה, בממוצע), אלא שהפעם 20 לא הספיקו, ואני לא יודעת אם אפשר ליטול 40 מ"ג כמנה חד פעמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן אסתמה. - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/11/2015

שלום,
    כפי שאמרתי בהחמרת אסתמה הטיפול הוא לכמה ימים עד שבועיים שלוש תלוי בחומרה. המינון ההתחלתי בין 20 ל 50 מג , שוב תלוי בחומרת ההתקף. בכל מקרה אני לא מציע שתעשי דין לעצמך ועדיף שתתיעצי עם רופא הריאות שלך בקשר למינון ההתחלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו