מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה שמחריפהנעמי04/12/2015
שלום רב
מזה כעשר שנים אני חולת אסטמה שהחריפה עם השנים, אני כיום בת 72 מטופלת בסימביקורט פעמיים ביום x2 וכן בסינגולייר. האסטמה הפיכה בכ 20% ותלויה במאמץ. למעשה אין לי התקפים אלא החרפת מצב בדרך כלל עם טריגר של אלרגיה או הצטננות. המצב החריף מצריך טיפול באזניל וכן בפרדניזון למשך 3 ימים (30mg) וירידה איטית כעשרה ימים. בשנה האחרונה נזקקתי ל 4 תקופות טיפול בפרדניזון ואזניל וכבר כחודש וחצי לאחר הטיפול מורגש הקושי במאמץ מתון שהולך ומתגבר תוך כדי יצירת ליחה בדרכי הנשימה התחתונות ושיעול. השאלה היא האם יש דרך למנוע ולהאריך את התקופה עד לטיפול בסטרואידים ( אוסטאופורוזיס ברקע) . אפשרות טיפול בxolair עלתה ונדחתה בשל רמות גבוהות של IgE . האם קיימת אפשרות טיפול לא תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה שמחריפה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/12/2015שלום,
כיום קזולייר ניתן עד לרמות של TOTAL IGE= 1'500.
עלייך לעבור הערכה של רופא ריאות שמתמחה באסתמה בכדי לשקול שיונוי תרופתי, שלילת ברונכיאקטזיות שמזדהמות, שקילת טיפול מונע בזהומים וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה שמחריפה
נעמי06/12/2015תודה על תשובתך מה 6.12.
בהמשך לשאלתי , אני נמצאת בטיפול ומעקב של רופא ראות , בבדיקה נשללו ברונכואקטזיות ונוסתה גם השפעה של שני סוגי משאפים אחרים, ללא שינוי. הטיפול בxolair נדחה לפי שעה מסיבות שונות. האם יש טיפול תרופתי, פיסיקלי נטורפתי המונע הזדקקות תכופה לסטרואידים כמו פרדניזון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)