שיעול טורדני עם חרחורים בנשימה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול טורדני עם חרחורים בנשימה
    שרון
    03/01/2016

שלום,
    בת 40 עם שיעול טורדני כבר שבוע וחצי
    היום בביקור אצל הרופא נאמר לי שזה ברונכיטיס יש הרבה חירחורים) והמליץ על אנילהציה של בודיקורט+סולבקס ורשם גם אנטיביוטיקה מוקסיויוט.. יש לציין שיש לי הרבה ליחה .. אין חום האם בברונכיטיס מקובל לתת אנטיביוטיקה או שאנילהציה מספיק בשלב הראשון?..האם שיעול שלא חולף מצדיק צילום ריאות יש לציין שהייתי הרבה זמן עם שיעול יבש שהפך לפני מספר ימים לשיעול לח (ולפני חודש הייתה שאיפה של חתיכת גמבה לריאות פניתי אז למיון ולא רציתי לבצע צילום אמרו לי לעקוב ואם יופיע שיעול או קוצר נשימה לחזור מייד השיעול התחיל אחרי שבוע לא בטוחה שקשור)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/01/2016

ברונכיטיס לפי הגדרה הינה תהליך דלקתי בעץ הסימפונות , יכול להיות מגורם זיהומי (ויראלי או חיידקי) או ללא זיהום פעיל . בחשד קליני לזיהום חיידקי ראוי לתת טיפול אנטיביוטי . ביצוע צילום חזה נעשה לפי שיקול דעתו של רופא המטפל , אך מומלץ לבצעו במקרה של שיעול הנמשך מספר שבועות ללא הסבר חד משמעי. במידה וברקע חשד לגוף זר בדרכי אויר : המשך בירור לפי החלטתו של רופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו