מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גושי ליחה בזמן התעטשותמור11/05/2008
שלום רב,
אני בת 40, חולת אסטמה. לפני כחודשיים ביקרתי אצל רופא ריאות שקבע שבגלל צילום CT בו נמצא שיש לי תסנין, עלי ליטול פרטניזון במשך כ- 6 שבועות. (במקסימום 40 מ"ג). מספר ימים לאחר מכן, עוד לפני שהתחלתי ליטול את התרופה, נעלמו לי לפתע כל הסימנים לאסטמה. הפסקתי לסבול מתופעות של קוצר נשימה וכמעט ולא השתעלתי.לכן החלטתי על דעת עצמי לא להתחיל את השימוש בתרופה, מחשש לתופעות לוואי.
בשבועות האחרונים צצה אצלי תופעה חדשה ודי מוזרה. אני מתעטשת הרבה ובכל פעם שאני מתעטשת "בורחת" מתוך הריאות כמות קטנה של ליחה צמיגה מאוד על גבול המוצק וצהובה מאוד.
אמנם אני מרגישה בסה"כ די טוב. אין לי התקפים של קצרת ו/או שיעול טורדני אך מצד שני העניין של הליחה (שמופיעה אך ורק בזמן עיטוש) ומעט כאבים באיזור הריאות מטריד אותי מאוד.
האם המלצתכם היא ליטול את כדורי הפרטניזון או בגלל ההטבה בהתקפים בחודשיים האחרונים היא לא להתחיל את נטילתם כלל?
בנוסף, האם עניין הליחה בזמן התעטשות (בלבד!) יכולה להצביע על תופעה מדאיגה שאולי קשורה לתסנין שנמצא בבדיקת ה- CT?
אנא תנו לי כיוון אם מדובר בתופעה מדאיגה או בתופעה מוכרת..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/05/2008הפרשות בזמן התעטשות בדרך כלל קשורות לדרכי אויר עליונות (אף, סינוסים או גרון). לפי נתונים שהוצגו לא ניתן לומר האם חייבים לקחת בשלב זה סטרואידים .
ממליץ לחזור לרופא ריאות שהמליץ על הטיפול לצורך קביעת המשך הטיפול (הוא יכול להעזר בבדיקת ריאות וגם בדיקות עזר - כמו הדמייה ותפקודי ריאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)