זינט 500 מ"ג לטיפול בשיעול וליחה שקופה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• זינט 500 מ"ג לטיפול בשיעול וליחה שקופה
    עופר
    23/02/2016

שלום.
    לפני 7 שבועות חליתי למס' ימים - ככל הנראה מחלה ויראלית.
    מאז משתעל עם ליחה שקופה ותחושה של גירוי בקנה הנשימה. בשכיבה יש הקלה. ללא נזלת.
    לפני שבוע הייתי אצל רופא ריאות שנתן לי אבאמיס (תרסיס לאף - שני ריסוסים לכל נחיר פעם ביום) ו-Symbicort (משאף - שאיפה אחת פעמיים ביום) לשבועיים, ואם זה לא יעזור הפניה לרופא אא"ג לבדיקת מיתרי הקול וצילום ריאות וחזרה לרופא הריאות.

אחרי שבוע עם האבאמיס וה-Symbicort זה לא עבר ואני לא בטוח אם יש שיפור - אולי.

היום הייתי אצל אא"ג שהסתכל על מיתרי הקול (בדיקה חזותית עם מראה מחוממת - ללא אנדוסקופ) ואמר שיש דלקת ורשם אנטיביוטיקה: זינט 500 מ"ג, פעמיים ביום.

1. האם אין בדיקת מעבדה שיכולה לוודא שאכן הדלקת חיידקית, לפני שאני מתחיל לקחת אנטיביוטיקה?
    2. האם לעשות את צילום הריאות, או קודם לקחת את האנטיביוטיקה ובמידה והשיעול עובר לוותר על הצילום?
    3. במידה ואני מתחיל לקחת את הזינט, האם להמשיך תו"כ עם האבאמיס ו/או ה-Symbicort?

יש לציין שעברתי השנה CT בטן ולקחתי הרבה אנטיביוטיקה בשל סיבות אחרות, כך שאיני מתלהב לקחת אנטיביוטיקה מיותרת או לעבור צילומים מיותרים מחשש לפגיעה בגוף. אני לא מתכוון לקבוע שהם מיותרים - אני בעצם שואל, ואם צריך, אעשה הכל כדי להבריא.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נ.ב.

עופר
    23/02/2016

אגב, אני בן 33 ובריא בד"כ.
    קראתי לאחרונה על חיסון הפנאומווקס. האם יכול לעזור למצב הנוכחי שלי?
    במידה ולא, האם באופן כללי כדאי לי להתחסן? (אני יודע שבעקרון ממליצים מגיל 65 או לחולים במחלות כרוניות, אבל בכ"ז... יש סיבה לא להתחסן?)

שוב, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    25/02/2016

חיסון אנטי-פנאומוקוקאלי (קיימות 2 גרסאות: פראבנאר ופנאומובקס ) הינו יעיל למניעת זיהומים קשים ע"י חיידק פנאומוקוקוס . חיסון זה אינו יעיל במידה וקיימת מחלה זיהומים באותו זמן. באופן כללי חיסון מומלץ קודם כל לחולים במחלות כרוניות קשות. אנשים ללא מחלות כרוניות גם כן יכולים לקבל חיסון זה , בדרך כלל מספיק פעם אחד בחיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    25/02/2016

1. תרבית גרון או תרבית כיח יכולים להוכיח האם מדובר בזיהום חיידקי ומאיזה סוג חיידק. רגישות תרבית אינה גבוהה, זאת אומרת תרבית שלילית אינה שוללת זיהום חיידקי. לכן במקרה ותמונה קלינית וממצאים בבדיקה מקרוסקופית מחשידים לזיהום חיידקי , מקובל לתת טיפול אנטיביוטי ללא הוכחה בתרבית (לכך דרוש עוד זמן כתוצאות אינן מיידיות)
    2. יש לפעול לפי המלצות רופא שהפנה לבדיקה או לפחות לוודא מול רופא מפנה האם עדיין נחוץ לבצע בדיקה במידה ומצב השתנה
    3. טיפול אנטיביוטי וטיפול במשאף/תרסיס אינם סותרים זה את זה , טיפולים האלה ניתן לקבל במקביל. לעיתים מדובר במספר גירוים לשיעול ויש צורך לטפל במספר גורמים יחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו