לחצים בחזה המלווים בליחה וקשיי נשימה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• לחצים בחזה המלווים בליחה וקשיי נשימה
    חגית
    04/06/2016

שלום,
    אני בת 33. בילדותי הייתה לי אסטמה קלה. כיום אני סובלת מאלרגיה לאבק, אבל אני לא חושבת שאני מוגדרת כאסטמתית ואין לי התקפים.
    יחד עם זאת, אנשים שיושבים לידי מעירים לי המון על כך שהנשימה שלי כבדה, האף שלי כמעט תמיד סתום ומספיק שאני מעשנת סיגריה אחת או צוחקת כמה דקות, אני מרגישה אח"כ שהנשימה שלי "מלוכלכת" וחשה כאבים קלים בקנה הנשימה. אני לא נוהגת לעשן אבל זה מטריד אותי כי רב האנשים מסוגלים לעשן סיגריה או שניים מבלי להרגיש מחנק וכאבים בחזה.
    בשבוע האחרון החל לי לחץ בחזה, שלווה בכאבים ביד שמאל, נימולים וקשיי נשימה. היה רגע שממש חשבתי שאני חוטפת התקף לב. תסמינים המתאימים להתקף חרדה. הייתי אצל רופאה, בדיקת א.ק.ג יצאה תקינה, לחץ דם מאוזן והיא בדקה אותי עם סטטוסקופ ואמרה שהנשימה שלי בסדר גמור. אני חווה תקופה לא פשוטה כרגע ומבינה שיכול מאוד להיות שהכל קשור למתח נפשי.
    הבעיה היא שהלחץ בחזה לא עובר, גם כשאני מרגישה שאני רגועה. אני מרגישה שאני לא נושמת כמו שצריך, הפעימות לב לא סדירות וביומיים האחרונים יש לי גם ליחה תמידית, בלי שיעול, כאילו הליחה תקועה בגרון או בריאות. לאור העובדה שהנשימה שלי קצת כבדה באופן כרוני הייתי רוצה לדעת איך אפשר לבדוק את הבעיה ואם התסמינים שאני חשה לאחרונה קשורים רק לחרדה או שיכול להיות שנוסף לחרדה יש לי בעיות נשימה. אני לא היפוכונדורית, בקושי הולכת לרופאים גם כשאני חולה. אבל במקרה הזה יש לי חשש שמפספסים משהו.
    הרופאה שלי לא רצתה לשלוח לי אותי לצילום חזה, אמרה שאני נושמת טוב, אין לי חרחורים וחבל על הקרינה המיותרת.
    אשמח לעצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/06/2016

תסמינים נשימתיים אינם ייחודיים למחלה ריאתית, אך הם בהחלט יכולים להתאים לאסתמה ולנזלת אלרגית פעילה . במידה וקיימות תלונות חוזרות רצוי במקרה הזה לבחון גם דרכי אויר עליונות (בדיקת רופא א.א.ג /יעוץ אלרגולוג) וגם תחתונות (תפקודי ריאות ויעוץ רופא ריאות ). בירור זה ניתן לבצע בהפניית רופא המשפחה . לדעתי, הסבר של רופא המשפחה בנוגע לאי ביצוע צילום חזה הינו הגיוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו