חייל עם אסטמה מנסה להעלות את הפרופיל האם אפשרי?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חייל עם אסטמה מנסה להעלות את הפרופיל האם אפשרי?
    אסף
    05/06/2016

שלום שמי אסף חייל בן 19 עם פרופיל 72 על אסטמה
    אני רוצה להעלות את הפרופיל כדי לשרת ביחידות
    חי"ר/יחידה מיוחדת מרגיש שהאסטמה לא מונעת ממני את היכולת לרוץ ריצות ארוכות לעבור בחמ"סים או בר אור (בחמ"ס אחרון עברתי מצטיין) מה שאני רוצה לדעת זה
    1: האם אני יכול לשרת ביחידת חי"ר/מיוחדת
    2: במידה וכן איך אני גורם לצבא לאשר לי את זה
    3:מה הסיכונים ואיך להמנע מהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/06/2016

אסתמה הינה מחלה כרונית עם מהלך תלוי גירוים שונים ומשתנה מאיש לאיש בין העדר תסמינים כלל ועד כדי תסמינים רוב שעות היממה. אסתמה אינה מונעת שירות צבאי. פרופיל צבאי נקבע לפי ס.ל המבוסס על מצב אסתמה של החייל ברגע קביעתו (צו ראשון, ועדה רפואית במהלך שירות) . במידה ומצב אסתמה השתנה לעומת מצב קודם (לטובה או לרעה) יש לפנות לרופא היחידה כדי לקבל הפנייה לרופא ריאות . במידה ועובדתית מצבו של החייל הסובל מאסתמה הינו שונה מס.ל (פרופיל) קיים, רופא ריאות ימליץ על שינוי בהתאם לקביעה מקצועית שלו. בהמשך זכותה של ועדה רפואית לאשר או לא לאשר המלצה זאת. בהתאם למצב האסתמה של האיש, רופא ריאות ינחה מערכת בנוגע לטיפול והמנעות מגירוים ספציפיים שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו