מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קוצר נשימה האם יכול להיות קשור לאלרגיה לאריתרומיציןאני12/07/2016
דר נכבד
בהמשך לשאלה הקודמת ההכוונה האם תתכן רגישות או אלרגיה לאחד המרכיבים שבאנטיביוטיקה?אולי אריתרומיצין שבקארין?
2.יש שינוי ספציפי לאחר תחילת לקיחת האנטיביוטיקה פלגיל+קארין (לוסק נלקח גם לפני
ולא היתה בעיה איתו).גם לאחר מספר ימים של הפסקה נראה כאילו נוצר נזק לריאות.
3ץ האם ייתכן שבעקבות אלרגיה או תגובה אחרת לאנטיביוטיקה נוצר נזק בלתי הפיך לנאדיות הסינפונות הקטנים שאולי בלתי הפיך?
4. מהו הטיפול לכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה האם יכול להיות קשור לאלרגיה לאריתרומיצין - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו13/07/2016שלום,
תגובה של רגישות תתכן לכל תרופה. לא ידוע לי על תגובה ריאתית לאריתרומיצין (או מקרולידים אחרים) או נזק לבועיות , בוודאי לא שכיחה. בתגובה לתרופות אנטיביוטיות ההשפעה בד"כ היא זמנית וחולפת עם הפסקת הטיפול או במנידת הצורך טיפול לתגובת יתר (אנטיהיסטמינים/סטרואידים בד"כ). האם אובחנה אצלך השפעה ריאתית באופן אוביקטיבי? (בדיקת רופא/בדיקות הדמייה/תפקוד) אם לא אז רצוי שתפמנה לבדיקה לאשש או לשלול תחושותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין ממתין לבדיקת רופא ריאות -שאלה
אני13/07/2016דר נכבד
למרות המשך לקיחת המשאף הקבוע שאני לוקח בשגרה מכיוון שאני אסטמטי :סרטייד דיסקוס ועכשיו הוספתי ונטולין ומרכך ליחה ראונק. עדיין מרגיש תחושה של קושי בהוצאת אוויר ובנשימה מאז.
2. ממתין עדיין לתור לרופא המשפחה לצורך קבלת הפנייה לרופא ריאות.
3. הייתכן שישנה תופעה אלרגית או בעייה אחרת למרכיבים אחרים חוץ מארותרומיצין באנטיביוטיקה מסוג פלגיל וקארין לאנשים אסטמטיים?
4. אם כן אני מבין שהמצב הפיך ולא נשארים נזקים לריאות,בכל מקרה של תופעה לאנטיביוטיקה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)