קוצר נשימה האם יכול להיות קשור לאלרגיה לאריתרומיצין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה האם יכול להיות קשור לאלרגיה לאריתרומיצין
    אני
    12/07/2016

דר נכבד
    בהמשך לשאלה הקודמת ההכוונה האם תתכן רגישות או אלרגיה לאחד המרכיבים שבאנטיביוטיקה?אולי אריתרומיצין שבקארין?
    2.יש שינוי ספציפי לאחר תחילת לקיחת האנטיביוטיקה פלגיל+קארין (לוסק נלקח גם לפני
    ולא היתה בעיה איתו).גם לאחר מספר ימים של הפסקה נראה כאילו נוצר נזק לריאות.
    3ץ האם ייתכן שבעקבות אלרגיה או תגובה אחרת לאנטיביוטיקה נוצר נזק בלתי הפיך לנאדיות הסינפונות הקטנים שאולי בלתי הפיך?
    4. מהו הטיפול לכך?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה האם יכול להיות קשור לאלרגיה לאריתרומיצין - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/07/2016

שלום,
    תגובה של רגישות תתכן לכל תרופה. לא ידוע לי על תגובה ריאתית לאריתרומיצין (או מקרולידים אחרים) או נזק לבועיות , בוודאי לא שכיחה. בתגובה לתרופות אנטיביוטיות ההשפעה בד"כ היא זמנית וחולפת עם הפסקת הטיפול או במנידת הצורך טיפול לתגובת יתר (אנטיהיסטמינים/סטרואידים בד"כ). האם אובחנה אצלך השפעה ריאתית באופן אוביקטיבי? (בדיקת רופא/בדיקות הדמייה/תפקוד) אם לא אז רצוי שתפמנה לבדיקה לאשש או לשלול תחושותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין ממתין לבדיקת רופא ריאות -שאלה

אני
    13/07/2016

דר נכבד
    למרות המשך לקיחת המשאף הקבוע שאני לוקח בשגרה מכיוון שאני אסטמטי :סרטייד דיסקוס ועכשיו הוספתי ונטולין ומרכך ליחה ראונק. עדיין מרגיש תחושה של קושי בהוצאת אוויר ובנשימה מאז.
    2. ממתין עדיין לתור לרופא המשפחה לצורך קבלת הפנייה לרופא ריאות.
    3. הייתכן שישנה תופעה אלרגית או בעייה אחרת למרכיבים אחרים חוץ מארותרומיצין באנטיביוטיקה מסוג פלגיל וקארין לאנשים אסטמטיים?
    4. אם כן אני מבין שהמצב הפיך ולא נשארים נזקים לריאות,בכל מקרה של תופעה לאנטיביוטיקה?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו