אבחון pcd תסמונת קרטגנר והתייעצות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אבחון pcd תסמונת קרטגנר והתייעצות
    גל
    18/08/2016

שלום רב,
    אשמח להתייעצות.
    אני בת 29 ,כיום מאובחנת עם situs inversus ,סינוסיטיס כרוני וברונכיאקטזיות בריאות. מצבי הבריאותי תקין לרוב ,ללא זיהומים חוזרים בריאות.הבנתי כי האבחנות הנ"ל מתאימות ל מחלה בשם pcd ותסמונת קרטגנר.

בפגישה עם רופא הריאות נאמר לי כי מצב הריאות שלי יציב ואין שינוי במצב הברוניאקטזיות בעשר שנים האחרונות.להערכתו אין צורך בדבר נוסף מלבד מעקב.בטפסים הרפואיים אין אבחנה לpcd למרות שכל התסמינים מתאימים.
    מאחר והרבה רופאים לא ידעו לענות .אשמח לעזרה.

כמה שאלות:

1) כיצד ניתן לאבחן Pcd ותסמונת קרטגנר? היכן? והאם עליי לעשות זאת?

2)כיצד עליי לנהוג מבחינה בריאותית? ממה עליי להזהר וכיצד אוכל למנוע התדרדרות עתידית? והאם בדכ ישנה התדרדרות עתידית ?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/08/2016

אבחנת PCD (פטולוגית ריסים בתאי סימפונות) נעשת ע"פ תוצאות ביופסית רקמת ריאה/סימפון ע"י ברונכוסקופיה ו/או ביופסיה כירורגית . תסמונת קרטגנר כולל מצב מולד של היפוך איברי בית החזה וברונכיאקטזיות בריאות . אבחון נעשה על סמך המלצות רופא ריאות . במידה ואין תסמינים קליניים כרוניים מבחינת מערכת נשימתית וללא זיהומי דרכי אויר לעיתים קרובות , אין צורך בבירור נוסף כולל ביופסיה. אם במשך שנים אין תסמינים חוזרים ואין החמרה קלינית /דימות (CT) /תפקודי ריאות - מעקב הינו מספיק. לצורך מניעת זיהומים חוזרים מומלץ לבצע חיסון נגד שפעת כל שנה, וחיסון נגד זיהום פנאומוקוקלי פעם ב5 שנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו