מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קוצר נשימה לאחר יציאה משחיה בבריכה. תופעה חדשהדוד22/08/2016
שלום וברכה
גילי: 50 . מזה ארבעה חודשים, אני שוחה פעמיים בשבוע במשך כשעה ללא מאמץ כלל!!. בארבע הפעמים האחרונות, כשעה שעתיים לאחר שובי הביתה, אני חש קוצר נשימה גובר והולך. מתחיל בשיעולים קטנים ומסתיים בקושי נשימתי משמעותי הדועך לאיטו, עד שנמוג כעבור יומיים.
בפעם האחרונה אף חשתי צמרמורת בכל הגוף במשך מחצית השעה, ללא יכולת שליטה מצידי, עד שנרדמתי על הכסא והתופעה חלפה.
קושי הנשימה בא לידי ביטוי בעיקר באי יכולת נשימה דרך הפה. ברגע בו מגיע האוויר לנקודה מסוימת בבית החזה, משהו שם חוטף גירוי וגורם לשיעול קצר. כמובן שהאוויר אינו נכנס פנימה. חסרות לי הנשימות העמוקות.
נשימה דרך האף מתאפשרת לעיתים, כשאני מנסה לעקוף את נקודת השבר בבית החזה באמצעות שינויי תנוחה כאלה ואחרים. פה ושם אני מצליח להבליח בכל זאת נשימות ארוכות, כאמור, רק באמצעות האף.
חשוב להדגיש כי הנקודה בבית החזה מוכרה לי משתי תופעות נוספות בהן אני נתקל מידי פעם:
1. כשאני אחרי ארוחה דשנה, הליכה ברחוב, עליה במדרגות או כל פעילות החורגת מישיבה נינוחה על הכסא, גורמת לי לחוש את אותו ״משהו״ התקוע לי שם בקנה הנשימה.
2. כשאני בהליכה מהירה ולפתע נזכר בדבר מרגש כלשהו או ציפיה למשהו משמח שעתיד לקרות, באותה שניה ה״משהו״ הזה בבית החזה מעיק על נשימתי עד שאני צריך לעצור, לבצע תהליך של נשימה עמוקה תוך כדי ״בליעת״ המשהו הזה כביכול וממשיך הלאה. אם אמשיך להתרגש, התופעה תמשיך ללוות אותי. עלי להסיט מחשבות לכיוונים אחרים כדי לא לחסום שוב את קנה הנשימה.
אשמח לדעת מה קורה אצלי.
חבל לי לאבד את תכונותיה היעילות של השחיה בבריכה. האם אמנם זה הפתרון?
תודה מראש
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/08/2016הסבר על תופעות מאוד מפורט אך אינו ייחודי למשהוא מסוים במערכת נשימתית . במידה ותופעת חוזרת על עצמה בתנאיים דומים , מומלץ לפנות לרופא המטפל לצורך הפנייתך להמשך בירור , דבר ראשון לבדוק מערכת נשימתית ע,י צילום חזה ותפקודי ריאות , אחרי זה יעוץ רופא ריאות , וגם מערכת עיכול עליונה : בדיקות א.א.ג/יעוץ גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)