שאיפת מזון במקום לבלוע

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאיפת מזון במקום לבלוע
    דניאל
    30/09/2016

בת 18, ביום חמישי אכלתי חתיכה קטנה של חביתה ולצערי שאפתי אותה במקום לבלוע, די נחנקתי והשתעלתי כשתי דקות ברצף עם תחושה שהחתיכה לא יצאה אך הגירוי להשתעל עבר (יש גם אסתמה וסימביקורט לא מעלים את הצפצופים).
    ביקרתי אצל הרופאה שלי רק אתמול והיא אמרה שבאמת שומעים צפצופים אך רק בריאה השמאלית, היא נתנה לי הפניה למיון לבוקר.
    הייתי במיון, עדיין שמעו צפצופים רק בריאה שמאלית ושלחו לצילום למרות שברור שלא יראו שם דבר כי לא מדובר במתכת... בכל זאת בגלל צילום נקי שלחו הביתה עם המלצה שאם המצב ימשיך\יחמיר\יתפתח חום ללכת לרופא ריאות לעשות CT ריאות (בשום אופן לא עושה) ולשקול ברונכוסקופיה.

לא מבינה למה לחכות לדלקת ריאות אם רק הריאה השמאלית מצפצפת ודי ברור שהחתיכה עדיין שם ומתחילה להרקב ולמה לי ללכת לרופא ריאות שהתור אליו רק עוד חודשים במקום לחזור למיון או להסתכן בחנק אם החתיכה תרד פתאום יותר למטה. האם נשמע שהחתיכה עדיין שם בהתחשב שרק ריאה אחת מצפצפת ויש תחושת מועקה בחזה? טיפה התחדשו השיעולים. האם לפנות למיון אחר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת מזון במקום לבלוע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה בבקשה?

מור
    04/10/2016

עדיין צפצופים רק מריאה שמאלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/10/2016

מזון נוזלי/רק שנשאף לדרכי אויר תחתונות נספג די מהר, לעומת מוצקים (גרעינים, עצמות) שלא נספגים כלל. שיעול מתמשך הינו תסמין הבולט ביותר לגוף זר (אוכל או אחר) בדרכי אויר . במידה ותסמינים לא חולפים - יש לפנות לבית חולים (מיון/מרפאת ריאות של בית חולים) , לפי תסמינים ניתן יהיה לשקול ביצוע ברונכוסקופיה גמישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו