אסטמה אספירין ותרופות ממשפחת NSAID'S

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה אספירין ותרופות ממשפחת NSAID'S
    ריטה
    09/10/2016

שלום, אני חולת אסטמה אלרגית שנים רבות וכן חולת סינוסיטיס כרונית. לפני מספר שנים נאמר לי שעקב השילוב של אסטמה וסינוסיטיס אסור לי ליטול אספירין ונגזרותיו (nsaid's). ואף נאמר לי "אם את לוקחת - את מתה!" ע"י רופא. ברצוני לציין כי עד אז נטלתי ארטופן לכאב ראש ללא בעיה.
    לאסטמה אני מקבלת באופן קבוע כדור סינגולר, 10 מ"ג, כדור פרדניזון 5 מ"ג ומשאף סימביקורט 320/9 פעמיים ביום ומאוזנת מבחינת הנשימה ללא התקפים

שאלתי - מה הסכנה בנטילת אספירין ונגזרותיו במצבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/10/2016

אספירין , כמו שאר תרופות ממשפחת נוגדי כאבים לא סטרואידליים (NSAID ) יכולות להשפיע שלילית על תסמינים אסתמה בשל אפקט על אחד ממנגנוני המחלה . לא לכל חולה אסתמה קיימת השפעה שלילית הזאת. לחלק חולי אסתמה לא נצפתה שום השפעה שלילית משימוש בתרופות ממשפחת NSAID . במקרה פרטני יכול להיות ששימוש קבוע בסינגולייר (מונטלוקאסט) ו/או פרדניזון מונעים תופעות קליניות בעקבות שימוש באספירין. מומלץ להתייץ עם רופא אלרגיה וריאות בנוגע לשימוש בתרופות מאותה קבוצה (NSAID)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו