מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול ליחתי לפני שינהנופר06/11/2016
שלום,
יש לי בעיה שהלכתי אליה למספר רופאים- לאלרגיה ומשפחה; ופשוט לא יודעים מה הבעיה. מקווה שבפורום רחב, יהיה מושג...
יש לי תופעה של שיעול לפני השינה. השיעול הוא שיעול עם ליחה שקופה, והתחושה היא שיש לי משהו בגרון- מתאים לנושא האלרגיה . (בהקשר זה יש לציין שיש לי מס' אלרגיות, ביניהן לאבק)
העניין המוזר- שהשיעול מתפרץ אך ורק שאני נכנסת ל"מוד" של שינה. שעה לפני כן שאני צופה בטלוויזיה, באותו מקום - הכל תקין...
השיעול ממש מפריע לניהול אורח חיים תקין. הוא בלתי נסבל, הוא נמשך כשעה לתוך הלילה... הפתרון הנוכחי שלי הוא ללכת לסלון, ליד החלון הענק ולהירדם על הספה. כמובן שזה לא פתרון לטווח הארוך ואני כבר מיואשת.
נתונים נוספים-
-התופעה קורית לי גם בעת הירדמות בישיבה (לדוג', ברכב)
-זוכרת את עצמי גם כילדה שהשתעלתי לפני השינה (ייתכן ואני מבלבלת וחושבת על צינון??). בכל אופן- מאז, התופעה קרתה לי לעיתים נדירות ביותר- ורק בחודשים האחרונים (כחודשיים) זה פשוט הפך לדרך קבע- כל לילה.
-בת 25, בריאה. לא מעשנת.
טיפולים:
-נתנו לי משאף (מעולם לא היה לי התקף אסתמה, אך בגלל האלרגיות שויכה לי אסתמה קלה)- "רלבר"- לא קורה כלום. אין שום שינוי איתו או בלעדיו, גם בהתמדה כל לילה – לפני/אחרי השיעול...
-ספריי לאף (אני לא מנוזלת, אך תיאוריה שזו נזלת אלרגית ש"הולכת אחורה")- לא עוזר.
-כדורים לצרבת – את הניסוי הזה טרם ניסיתי , כי מעולם לא היתה לי צרבת והתופעה, כפי שציינתי קרתה גם בישיבה.
אז – מה זה ומה הפתרון ? ?
האם השיעול הוא תופעה של אסתמה? אם כן למה המשאף לא מועיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול -תשובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/11/2016שלום,
אם יש לך אכן רקע אלרגי בהחלט יתכן שהשיעול הוא ביטוי לכך, שיעול אסתמטי,, נזילה אחורית או שניהם גם יחד. יתכנו כמובן גם סיבות שלא על רקע אלרגי כגון עליית חומצה מהקבה, גם אם אינך חשה בחמיצות, או מחלות ריאה על רקע רקמת הריאות. לעיתים הבעיה בסמפונות קטנטנים (סימפוניות) שמשאפים כגון רלבר לא מגיעים אליהם ורצוי לנסות משאפים עם קוטר עדין במיוחד שחודרים עמוק יותר לתוך מערכת הסמפונות או אף סטרואידים בטבליות לתקופת מה רק בכדי לבדוק השפעה. אם הבעיה פוגעת באיכות חייך שווה להיבדק על ידי רופא ריאות/רופא ריאות נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)