מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צל"ח ואולי ct ריאות בשל חשד למרפואני06/11/2016
שלום רב,
אני עם חשד לתסמונת מרפן. כרגע מעורבות רק של מערכת השלד ללא הלב והעיניים. (יש לציין שיש לי פקטוס קרינטם), עם אקו לב תקין.
הגנטיקאי כתב: "בועות בפסגת הריאה יכולות להתפתח עם הזמן והן מהוות גורם סיכון להתנקבות ספונטנית של ריאה ולכן מומלץ לבצע צל"חת בשאלה ספציפית זו". ובסיכום ההמלצות כתב: "ביצוע צל"ח, ובמידת הצורך, גם בדיקת ct של הריאות". אני בן 24, עברתי כבר ct של הבטן והאגן (ללא קשר למרפן) ואני עתיד לעבור אחת ל-5 שנים הדמיית האאורטה לכל אורכה ע"י MRA/CTA.
צל"ח הכוונה לצילום רנטגן של החזה? אם מתגלה ממצא לא טוב, כדאי לעשות mri לריאות במקום ct כדי לעקוף את הקרינה הכרוכה בכך או שהממצאים ב-mri לא יוצאים טובים במקרה הנ"ל? אשמח לדעתך גם באשר לכדאיות הבדיקה בכלל בנושא.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרפן- תשובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/11/2016שלום,
צילום חזה יכול להראות בולות גדולות במיוחד אך בולות קטנות או ,בלבים" הוא לא יראה. לשם כך יש לבצע CT חזה. MRI לא מתאים. אפשר להסתפק בצילום חזה רגיל. לדעתי אין צורך ב CT חזה כי גם אם יודגמו בולות קטנות או בלבים אין אינדיקציה להתערבות מקדימה אלא לאחר אירוע של חזה-אוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת בקשר לסוג צילום
אני06/11/2016סליחה על הבורות, האם הכוונה בצל״ח זה רנטגן חזה? האם קיים רנטגן ריאות? הרופא כתב במידת הצורך להשלים בדיקת ct ריאות, והסברת לי לגבי סי טי חזה. זה אותה בדיקה מבחינת צילום איבר?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
אני06/11/2016מצטער על השרשור, שכחתי לשאול האם יש טעם לחכות לאירוע חזה אוויר לצורך טיפול אם יש בדיקה רפואית שיכולה להעיד על התחלה עתידית של אירוע כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזה אוויר
ד''ר שבתאי ורסנו09/11/2016קרא שוב, בעיון, את תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)