צל"ח ואולי ct ריאות בשל חשד למרפו

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צל"ח ואולי ct ריאות בשל חשד למרפו
    אני
    06/11/2016

שלום רב,
    אני עם חשד לתסמונת מרפן. כרגע מעורבות רק של מערכת השלד ללא הלב והעיניים. (יש לציין שיש לי פקטוס קרינטם), עם אקו לב תקין.
    הגנטיקאי כתב: "בועות בפסגת הריאה יכולות להתפתח עם הזמן והן מהוות גורם סיכון להתנקבות ספונטנית של ריאה ולכן מומלץ לבצע צל"חת בשאלה ספציפית זו". ובסיכום ההמלצות כתב: "ביצוע צל"ח, ובמידת הצורך, גם בדיקת ct של הריאות". אני בן 24, עברתי כבר ct של הבטן והאגן (ללא קשר למרפן) ואני עתיד לעבור אחת ל-5 שנים הדמיית האאורטה לכל אורכה ע"י MRA/CTA.
    צל"ח הכוונה לצילום רנטגן של החזה? אם מתגלה ממצא לא טוב, כדאי לעשות mri לריאות במקום ct כדי לעקוף את הקרינה הכרוכה בכך או שהממצאים ב-mri לא יוצאים טובים במקרה הנ"ל? אשמח לדעתך גם באשר לכדאיות הבדיקה בכלל בנושא.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרפן- תשובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/11/2016

שלום,

צילום חזה יכול להראות בולות גדולות במיוחד אך בולות קטנות או ,בלבים" הוא לא יראה. לשם כך יש לבצע CT חזה. MRI לא מתאים. אפשר להסתפק בצילום חזה רגיל. לדעתי אין צורך ב CT חזה כי גם אם יודגמו בולות קטנות או בלבים אין אינדיקציה להתערבות מקדימה אלא לאחר אירוע של חזה-אוויר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלה נוספת בקשר לסוג צילום

אני
    06/11/2016

סליחה על הבורות, האם הכוונה בצל״ח זה רנטגן חזה? האם קיים רנטגן ריאות? הרופא כתב במידת הצורך להשלים בדיקת ct ריאות, והסברת לי לגבי סי טי חזה. זה אותה בדיקה מבחינת צילום איבר?
    תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

אני
    06/11/2016

מצטער על השרשור, שכחתי לשאול האם יש טעם לחכות לאירוע חזה אוויר לצורך טיפול אם יש בדיקה רפואית שיכולה להעיד על התחלה עתידית של אירוע כזה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה אוויר

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/11/2016

קרא שוב, בעיון, את תשובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו