מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקפי אסתמה יום יומייםאביב04/12/2016
בעת התקף אסתמה לא חמור הסמארטפון מודד לי (גלקסי 7 EDGE עם אוקסימטר) בין 87 אחוזי חמצן ל92 (ללא התקף עומד באופן נורמלי על 97-98 אחוז). האם זו רמה סבירה בעת התקף אסתמה עם צפצופים?
יש לי התקף כזה כל יום למרות ניסיונות רבים במשאפים, לא מצליחים להשיג איזון (אסתמה אלרגית מאוד).
בדיוק הייתי אצל רופא ריאות לפני שבוע כולל תפקודי ריאות, תפקודים ירודים עם FEV1 74, אין ממש מה לעשות עם זה כי האסתמה שלי מאוד אלרגית ומשתנה בכל שניה עם הופעת אלרגן חדש (עשן מכוניות, סיגריות, כל ריח חזק שהוא כמו בושם או עיתון וכו' כולל האלרגנים הרגילים לאבק וצמחים)ולא רוצה זריקות, קסולייר אי אפשר לחשב בשל IGE טוטאל גבוה מאוד 1790.
וניסינו אינספור משאפים, למרות זאת אלה התפקודים ויש התקף כל יום כולל התקפים ליליים שמעירים משינה.
אז מה רמת ריווי החמצן הנורמלית בעת התקף אסתמה עם צפצופים והאם הגיוני שהרמה יורדת לי עד לי 85 בעת התקף לא חמור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי אסתמה וריווי חמצן
ד''ר שבתאי ורסנו04/12/2016שלום,
אינני יודע מהי האמינות של ה"אוקסימט" במכשיר הגלאקסי. האם יש לך קורלציה של הערכים בעת התקף עם מכשיר סטנדרטי (לא קורלציה בעת שהערכים תקינים)?
בכל מקרה ריווי חמצן של פחות מ 90% בעת התקף אסתמטי הוא סימן לחומרה ולסכנה. אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה ריאות שתחום עיסוקו היותר ספציפי הוא אסתמה שיבחן את כל התמונה כולה. משאף שאני מניח שלא קיבלת, הוא טיוטרופיום רספימט שאושר לאחרונה על ידי ארגון הבריאות הבינלאומי לטיפול באסתמה חמורה עם התקפים תכופים, אך כאמור מומלצת הערכה שנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)