מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריווי חמצן נמוך בבדיקת שינה ביתיתדניאל09/12/2016
שלום
נשלחתי ע"י קרדיולוג לבדיקת שינה לשלילת דום חסימה נשימתי, כחלק מבירור לסיבה לירידות ברמות חמצן בדם.
אני בן 42, לא מעשן, לחץ דם לפעמים תקין, לפעמים גבולי, לאחרונה קצת עלה.
ביקשתי בדיקת שינה ביתית מאחר וגם כך יש לי בעיות שינה, ולישון במקומות אחרים עוד יותר קשה, וכן כי שעות השינה שלי מאוחרות.
תכנתו לי את המכשיר שיתחיל לפעול באחת וחצי בלילה, עד 10.30 בבוקר, אך כמובן שלא ביליתי את כל השעות הללו בשינה.
מצ"ב תמונה של דו"ח הסיכום.
מה משמעות הממצאים בדו"ח?
מה זה "נשימה פרדוקסלית"?
מה פשר הסטורציה הנמוכה? אם אני מבין נכון, זה לא רק בזמן השינה עצמה? (והאמת שאני מודע לכך שהסטורציה שלי לא משהו בכלל, גם ביום, אין לי מושג למה).
האם זה חריג במיוחד? מסוכן? מה יכול להיות הסיבה לזה?
הירידה בסטורציה עד לרמה של 72 אחוז, זה דבר שגרתי אצל אלו שסובלים מדום נשימה בשינה?
לגבי הפסקות השינה, האמת שזה די מפתיע אותי, כי נדיר שיש לי כאבי ראש בבוקר, ואני לא נרדם ביום בפתאומיות או משהו כזה.
לפי מה בעצם מאבחנים את הפסקות הנשימה (בבדיקת שינה ביתית שהיא ללא EEG וללא ניטורים נוספים שקיימים במעבדת שינה)? אם זה לפי הסטורציה, הרי היא גם ככה לא תקינה אצלי, כך שאולי זה לא מדד אובייקטיבי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת שינה
ד''ר שבתאי ורסנו09/12/2016התוצאות בהחלט מרשימות ומדובר בהפרעה קשה. הפרעה מסוג זה יש לה לאורך זמן השפעות חמורות על מצב הבריאות, כולל סיכון יתר לאירועים מוחיים, אירועי לב, סכרת, יתר לחץ דם, אין אונות וכו'. כמובן גם איכות החיים היומיומית נפגעת קשה. לפי הדו"ח רמת החמצן שלך נמוכה גם בשעת עירות. אם זה נכון עלייך לבצע גם בדיקת דם עורקי לגזים! עלייך להיות בקשר עם מומחה ריאה ולשקול את כל האפשרויות הטיפוליות כולל מכשיר CPAP או BIPAP לשעות השינה, אפשרות של הורדת משקל או אפילו ניתוח קיצור קיבה, במידה ואתה מתאים, וכיו"ב. אין בשום אופן להתעלם מהתוצאות !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה מלחיצה (ולא שיש לי טענות חלילה)
דניאל10/12/2016שלום
איך ניתן לדעת מה הסטורציה בערות ומה בשינה?
אין התייחסות בדו"ח (ומן הסתם גם אין דרך לדעת כי מדובר בבדיקה ביתית) מה היה בזמן ערות ומה היה בזמן שינה.
מה זה בדיקת דם עורקי לגזים? זה משהו שעושים במסגרת קופ"ח? בדיקה חד פעמית? מה זה יכול ללמד?
אני רוצה לקוות שאולי משהו בבדיקה לא היה תקין, כי לפני 3 וחצי שנים עשיתי בדיקת שינה ביתית, ולא היה עדות לדום נשימה חסימתי.
יכול להיות כזה פער תוך 3 וחצי שנים? (עליתי כעשרה קילו מאז).
כמובן שאין לי כוונה להתעלם מהתוצאות, השאלה אם הן אובייקטיביות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת שינה
ד''ר שבתאי ורסנו11/12/2016בדו"ח רשום ריווי חמצן בסיסי" בד"כ הכוונה היא למצב לפני השינה עצמה. ברר זאת עם מכון הבדיקות. אינני יכול להעריך את מהימנות הבדיקה בלי להכירך. התייעץ עם הרופא שהפנה אותך לסבירות התוצאות על פי גורמי הסיכון שלך. במידה ואין התאמה אני מציע לבקש בדיקה חוזרת אולי בתנאים של מכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)