אסטמה קשה, COPD וספורט

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה קשה, COPD וספורט
    מירי
    27/12/2016

שלום, אני חולת אסטמה קשה שלאחרונה מוגדרת כחולת COPD למרות שמעולם לא עישנתי. אני משתדלת ללכת על הליכון 40 דקות 4 פעמים בשבוע למרות המאמץ הנשימתי הרב שכרוך בכך. אני מרגישה שלמרות המאמץ שאני משקיעה בספורט, מצבי הבריאותי הולך ומדרדר ואני כבר לא מגיבה לתרופות כמו ספיריבה וסרטייד. האם יש טעם להמשיך בספורט? יש סיכוי שאי פעם מצב הריאות שלי ישתפר, או שההדרדרות היא תמיד בלתי נמנעת? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה קשה, COPD וספורט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    27/12/2016

תסמינים של אסתמה קשה וCOPD יכולים להיות דומים. קיימת אפשרות לשילוב של אסתמה וCOPD. ב30% ממקיר COPD אין רקע של עישון , לכן זאת לא רק מחלת מעשנים. רמת כושר טובה חשובה כמעט בכל מחלה ריאתית, גם לאסתמה וCOPD ללא יוצא מין הכלל. פעילות גופנית מומלצת מאוד ובמקרי מגבלה נשימתית במאמץ קל- גם שיקום נשימתי ייחודי.
    נתונים ספציפיים לגבי טיפול במקרה פרטני ניתן לקבל בזמן יעוץ אצל רופא ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה קשה, COPD וספורט

מירי
    27/12/2016

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו