האם לדעתך יש צורך ב-ct ריאות לאור הממצאים הנ"ל:

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם לדעתך יש צורך ב-ct ריאות לאור הממצאים הנ"ל:
    יובל
    14/01/2017

שלום רב,
    נגשתי עם תוצאות צילום החזה לרופאת הריאות בשל החשד למרפן: כאמור התוצאות:
    "להלן ממצאי בדיקה רדיולוגית של בית החזה (פא+לטרל):
    אוורור יתר. לא הודגם תסנין או תהליך מוקדי בריאות.
    זוויות הסרעפות חופשיות. צל הלב אינו מוגדל."
    הרופאה כתבה ברקע פקטוס קרינטום ועקמת.לא מעשן,שולל קוצר נשימה,שיעול או הגבלה נשימתית.מצב כללי טוב. ללא מצוקה נשימתית.מעל הריאות כניסת אוויר טובה ושווה,ללא חירחורים או צפצופים. צ.חזה:רושם של אוורור יתר יותר מימן. ספירו: בוגדל לנורמה. ללא שינוי משמעותי לאחר מרחיבי סימפונות FVC:90,FEV1:90-96,FEF:82-87,FEV1/FVC:83

רופאת הריאות אמרה שלפי הצילום יש משהו לא כ"כ טוב והפנתה לסיטי ט"מ חזה עם/בלי ח.ניגוד.
    שאלתי היא: לפי הממצאים מה יצא לא תקין? האם גם לדעתך יש צורך בסיטי?( לא מעוניין בקרינה מיותרת שלא לצורך). האם הממצא היחידי שלא טוב הוא אוורור יתר?אז רשמת לי בעבר שלעיתים זה אבחון סובייקטיבי של המומחה בדימות,אך היא לא התייחסה לכך. ממה שהבנתי מהרופאה, הסיטי נועד להשלים את הפאזל של הבירור למרפן שהפנה אותי גם אליה וזו הסיבה בין היתר לסיטי, אך אם לא אצלול או אעשה מאמץ לא אצטרך לערוך את הבדיקה? כי הבנתי שאם משהו יצא לא טוב גם בסיטי אלו הן ההשלכות ואין טיפול רפואי? האם תפקודי ריאות מלאים כולל מדידת כושר הדיפוזיה מחליף את הצורך ב-ct לצורך העניין במקרה שלי? (לפני שנכנסתי לרופאה אמרו לי לשאוף חזק ולנשוף לתוך מכשיר ושוב לאחר 10 דק' ואינני יודע אם הבדיקה הזאת נקראת תפקודי ריאות ומדידית כושר הדיפוזיה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוסיף צילום מס' 2

יובל
    14/01/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיף תוצאות בדיקה אחרונה

יובל
    14/01/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפן

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/01/2017

שלום,

החשד לתסמונת מרפן עקרונית צריך לעלות בשל ממצאים בבדיקה גופנית כגון איוושה מעל אבי העורקים, מראה וכיו,ב. לגבי הצילום ניתן לומר שהריאה הימנית נראית ,שחורה, יותר וגם עורק הריאה מאותו צד נראה פחות בולט מהשמאלי. ייתכן וזה "טכני, עקב זוית הצילום וייתכן ואמיתי. ממליץ לבצע תפקוד ריאות מורחב (מה שביצעת הוא תפקוד פשוט) כולל בדיקת כושר הדפוזייה ולפנות עם התוצאות לייעוץ רופא ריאות שיחליט האם יש מקום ל CT חזה. לגבי המרפן שאל את הרופאה שלך האם קיימות אוושות מעל הלב וכיו"ב העלולים להופיע במרפן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינת הלב

יובל
    15/01/2017

תודה רבה על המענה המהיר :)
    האם ניתן לבקש את הבדיקות שציינת מרופא המשפחה/לחזור לרופאת ריאות עם החוות דעת שלך?
    "אקו לב מה-12.16 תקין, אין עדות להרחבת אאורטה,ללא MVP,מסתם אאורטאלי טריקוספידאלי. אאורטה העולה 25 מ"מ, סינוסים 25 מ"מ. בעיניים חשד לגלאוקומה. מבנה בית החזה פקטוס קרינטום. בגיל ילדות ידוע על PFO קוטרו 3 מ"מ- דלף בינוני משמאל לימין, בהמשך נסגר ספונטאנית לפי הביקורת אצל פרופ' בלידן מ-2008. קולות הלב סדירים, ללא אוושות,ריאות נקיות,ללא סימני אי ספיקה". הקרדיולוג הסביר שאף על פי שאקו לב תקין עליי לבצע MRA לאורך האאורטה כולה כי ניתן לקבל שם ממצאים חדשים כמו הרחבת האאורטה.
    מבחינת השלד יצא לי ערך מעל 7-סימן קרדינלי,אך הלב תקין ובעיניים אין לי תזוזה/נקע של עדשה ורק מיופיה ולחץ תוך עיני גבוה כך שללא מעורבות עם פגיעה עיקרית של מערכת נוספת מלבד השלד גם בהינתן ובבדיקה הגנטית תמצא המוטציה לא ניתן בוודאות לקבוע מרפן ולכן אני בהמשך מעקב רב תחומי).
    אגב, יש מס' בתי חולים שמחזיקים במכשיר ct חדש שמפחית את הקרינה עד 80% ומאידך הרזולוציה לא פוחתת, אלא עולה. האם לדעתך ניתן לבקש לערוך את הבדיקה במכשיר הנ"ל?מה שמו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפן?

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/01/2017

שלום,

נראה לי שאתה נמצא בברור מתאים. המשך להתייעץ עם הרופאים המטפלים בך, כך נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו