אסתמה של המאמץ- נטילת וינטולין מספר שאיפות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה של המאמץ- נטילת וינטולין מספר שאיפות
    יעל
    17/01/2017

שלום,

אני בת 32. יש לי אסתמה קלה יחסית אני לוקחת שאיפה מסרטייד 500 מ"ג פעמיים ביום.
    יש לי גם אסתמה של המאמץ, ולפני פעילות גופנית אני לוקחת 2 שאיפות של וינטולין 10 דקות לפני.
    אני מתאמנת 6 פעמים בשבוע במכשיר אליפטיקל בייתי עם מד דופק, ולאחרונה מאחר שמאוד שיפרתי את הכושר הגופני
    אני מצליחה להגיע מקסימום לדופק 130 שהוא קצת מידי עוברי על מנת לעבוד בדופק טוב ולשרוף קלוריות.
    שמתי לב שכאשר אני לוקחת 3 שאיפות של וינטולין ולא 2,
    ישנה עלייה בדופק ל 140.
    האם ניתן לקחת 3 שאיפות לכמה חודשים הקרובים, או שזה קריטי שזה יהיה רק 2 שאיפות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בונטולין לפני ביצוע מאמץ

ד``ר דניאל סטרובין
    20/01/2017

מינון ונטולין המומלץ למקרי צורך (לפני מאמץ) הינו 2 שאיפות. לא ידוע על תועלת גבוהה יותר מביצוע יותר שאיפות בפעם אחת. תופעת לוואי עיקרית של סלבוטמול (ונטולין) הינה דופק מהיר, יתכן שעליה בדופק הינה בגלל תופעות לוואי של מינון ונטולין עודף מאשר תועלת תרופה למניעת תסמיני אסתמה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו