מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיענוח של בדיקת ספירומטריהחסוי26/01/2017
שלום,
בת 28, מעשנת כ-14 שנים.
ביצעתי בדיקת ספירומטריה לפני כ-3 שנים.
רק השבוע הפסקתי לעשן לאחר שחליתי בדלקת בדרכי הנשימה.
לדעתי המדדים הוחמרו כתוצאה מכך שרק עכשיו הפסקתי לעשן.
אני רוצה לעשות בדיקה חוזרת על מנת לבדוק את המצב הנוכחי ולעבור למעקב של רופא ריאות על מנת לשקם את הריאה, אך רופאת המשפחה מתעקשת שבינתיים אין צורך שאלך שוב עד שאחלים ועד שאהיה "לא מעשנת" לתקופה מסוימת.
אני מצרפת את התוצאות של הבדיקה הקודמת,
אשמח לשמוע פיענוח שלהם, שכן איני ממש מבינה מה הן אומרות
FVCex - pred - 3/42, act- 2/31. %pred-68
Fev1 - pred-2/98, act- 1.91. %pred- 64
FEV1/IVC - pred - 84, act - 78. %pred - 92
FEV1/FVC - pred - 84, act - 83. %pred - 98
PEF - pred - 6.78, act - 4.62. %pred - 68
יש עוד המשך כמובן, תוצאות שיחידת מדידת הזמן שלהם היא שניה אחת (נראה לי כתוב לי 1\s) ושם התוצאות באחוזים (%pred) ממש נמוכות -
76, 52, 37, 46.
האם לדעתכם יש צורך בבדיקה חוזרת? יש לציין שלא הייתי במעקב של רופא ריאות מאז ולפי היכרותי עם גופי אני די בטוחה שהמצב אף החמיר מאז מאחר ולא הפסקתי לעשן.
כיצד משקמים את הריאה למעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספירומטריה
ד''ר שבתאי ורסנו27/01/2017לפי הספירומטריה אין חסימה כי היחס FEV1/FVC הינו מעל 0.80 . יחד עם זאת FVC נמוך, או בגלל שלא נשפת עד הסוף או בגלל שיש חסימה בסימפונות קטנים.
הדרך ל,לשקם " הריאה היא קודם צכל בהפסקת עישון טוטלית !!! ממליץ לחזור על התפקוד כחודש וחצי לאחר שאת חוזרת לעצמך ואז להתייעץ. אם התפקוד החוזר יהיה תקין ובכל זאת תרגישי קשיי נשימה- גם אז מומלץ ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ורסנו. מה עושים במידה
חסוי28/01/2017ויש חסימה בסימפונות קטנים?
אני מניחה שה-FVC נמוך עקב כך ולא כי לא נשפתי עד הסוף. למעשה, הטכנאית הורתה לי לחזור על הבדיקה מס' פעמים כי לטענתה לא נשפתי מספיק חזק, אבל נשפתי חזק ככל שיכולתי.
כרגע הפסקתי לעשן לפני 9 ימים, אך כיצד אני משפרת סיבולת לב ריאה? אני מרגישה כאבים בחזה בעת ביצוע ספורט, לכן תוהה אם יש דרך לטפל בריאות. ברור לי שהשיקום נעשה עם הפסקת העישון, אך אין דרכים "לסייע" לריאות להשתקם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיקום ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו29/01/2017שלום,
אל תסתמכי על תחושות בכך שבצעת את הספירומטריה נכון ואל תסיקי באופן אינטואיטיבי כי יש בעייה בסמפונות קטנים. ראי מה שכתבתי קודם לכן.
אין דרך לשקם את הריאות חוץ מהפסקת עישון וגרימת נזק נוסף. אם את סובלת ממחלת ריאות מוגדרת (ולא זה המצב בינתיים לפי הבנתי) הרי שאת לא צריכה טיפול תרופתי. עבדי על שיפור הכושר הגופני מבחינת סיבולת לב ריאה וגם כוח שרירים, אם אפשר אז במסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)