פוסטר על בסיס קבוע כן או לא

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פוסטר על בסיס קבוע כן או לא
    אסטמה
    28/01/2017

שלום לכם
    אני בת 59 מאובחנת כחולה באסטמה (מבחן תגר) מזה כשנתיים. בד"כ בריאה ופעילה
    הומלץ לי על שימוש קבוע בפוסטר ואכן השתמשתי פעם ביום. לפני כשבועיים חליתי בדלקת גרון עם חום ואחרי יום התפתח התקף שיעול חזק וקשה עם גודש קשיי נשימה וצרידות קשה. הרופא המליץ להפסיק עם הפוסטר ונתן אנטיביוטיקה 5 ימים (זטו) לאחר שלא היה שיפור קיבלתי אנטיביוטיקה לעוד 5 ימים (זינט) נותרו לי עוד יומיים והשיעול לא חלף. אני עושה אינהלציה 3 ביום ולוקחת משאף ונטולין בזמן התקף שיעול חריף. האם להסתפק בטיפול הנוכחי או לחזור לסטרואידים שגורמים נזק בטווח הארוך ולכן אני מנסה להימנע מהם. אשמח לתשובתכם בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוסטר

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/01/2017

שלום,

אני לא רואה סבה להפסקת הפוסטר בעת התלקחות אסתמה (גם אם זיהומית) במידה והייתה לו אינדיקציה מלכתחילה. לעיתים יש אף להכפילו בתקופה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך ד"ר ורסנו

אסטמה
    29/01/2017

השאלה אם אפשר להימנע מצריכת סטרואידים על בסיס קבוע לאור הנזקים שהם גורמים ולהסתפק באינהלציות וונטולין במשאף? האם יכול להיגרם נזק כלשהו מאי השימוש בפוסטר שמכיל סטרואידים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסטר

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/02/2017

שלום,

הטיפול בסטרואידים בשאיפה הוא הבסיס לטיפול באסתמה סימפטומטית (סימפטומים לפחות פעמיים בשבוע ). ונטולין הוא טיפול הקלה בלבד ואינו טיפול מונע. המנון של הסטרואיד משתנה בהתאם לחומרת התלונות ולתוצאות תפקודי הריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו