חוות דעת למחלה פנאומוניה אורגנייזר והגורם לה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חוות דעת למחלה פנאומוניה אורגנייזר והגורם לה
    פנינה
    21/03/2017

* בחודש ינואר 2016 התחלתי עם תסמונת ריינו בעיקר בחשיפה לקור , בהמשך בהדרגה היו לי כאבי ראש תכופים ,מעט חולשה, ומחודש מרץ נוספה הרגשה של קוצר נשימה שהלך והחמיר גם בזמן מנוחה וחוסר פעילות , עם הפנייה לרופא קיבלתי מספר סוגים של אנטיביוטיקה שלא הועילו כלל , מחודש אפריל בגלל לא חל שום שיפור , נשלחתי לאקו לב ולב במאמץ שיצא תקין וגם בבדיקה של עורקי גפיים ע"י דופלר - יצאו תקינים ,
    מתחילת חודש יוני תסמונת הריינו נעלמה .
    בצילום חזה נצפו כתמים רבים ולכן עברתי בדיקה ברונכוסקופיה (מצורף צילום של תוצאות הבדיקה) , ומאז ועד היום אני לוקחת כדורים פרטניזון ואימורן 125 מ"ג ולא מרגישה ממש שיפור רציני במצבי הרפואי , אני רוצה לציין שבזמן מאמץ רמת החמצן שלי יורדת ל87% ואני כלל לא מרגישה את זה פיזית בגוף .
    * אשמח לחוות דעת כיצד להמשיך לפעול
    * והאם יש אפשרות שמצב זה נוצר בגלל שימוש בחומר שמשמש כתוסף שיער המכיל אמוניה כלואוריד והיה על ראשי 24/7 ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורניזינג פנוימוניה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/03/2017

על פי הביופסיה החומר הוא דל ובמוקד זעיר נראית דלקת בהתארגנות. אני לא חושב שניתן לצאת באבחנה רק על פי הביופסיה הזו. יש לראות את כל התמונה הקלינית ואם הוחלט שהכיוון הוא אכן זה והחלו סטרואידים ואימורן הרי שצריך לעקוב אחר התגובה הקלינית והרנטגנית ולשקול במידת הצורך ביופסיה חוזרת. בד"כ אבחנה של דלקת ריאות מאורגנת מצריכה בביופסיה ניתוחית אך אם הביופסיות בברונכוסקופיות מאד משכנעות וגם כל התמונה הקלינית אזי בד"כ מתחילים טיפול בסטרואידים. הסיבות לדלקת ריאות מאורגנת יכולות להיות כל מיני מחלות רקמת חיבור (אולי יש לך על רקע הרינו), זהומים, גידולים ועוד וגם ללא סיבה ידועה (אידיופטי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הודעה

פנינה
    22/03/2017

אני מודה לך על תשובתך המהירה , יש מצב שהאמוניה כולואוריד גרם לזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורגניזינג פנוימוניה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/03/2017

לא ידוע לי על קשר לאורגניזינג פנוימוניה. שאיפה של אדים מחומר זה יכולה לגרות את הריריות ודרכי הנשימה (חומרים איריטנטיים) ובריכוז גבוה אולי גם לגרום נזק לרקמת הריאות אך בד"כ מדובר על חשיפה לריכוז גבוה. במקרה שלך את צריכה לשאול את הרופאים שלך עד כמה הם בטוחים באבחנה ומה האופציות האחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו