לקיחת סימביקורט וקוצר נשימה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• לקיחת סימביקורט וקוצר נשימה
    דנה
    10/04/2017

שלום,
    בחודשיים האחרונים נהייו לי קשיי נשימה, לא אובחנתי באסטמה עד לפני חודש כשעשו לי בדיקת תפקודי ריאות.
    התוצאות היו:
    FEV1 88%
    FEF25-75 61%
    FEF50 62%
    FEF75 58%
    עד התוצאות עישנתי, כשנאמר לי שיש לי אסתמה הפסקתי לגמריי
    הבעיה היא שהביאו לי סימביקורט והוא ממש גורם לי להרגשה לא טובה בריאות כאילו הוא מקשה לי את הריאות ואוויר לא נכנס טוב
    אני רק בשבוע האחרון מנסה לקחת אותו ברציפות, ניסיתי לפני חודש לקחת אותו בהמלצת רופא המשפחה אבל בגלל ההרגשה הפסקתי וניסיתי פוסטר שגרם לעוד יותר הרגשה נוראית
    הרופא ריאות המליץ גם על סימביקורט פעמיים בבוקר ופעמיים בערב
    צילום חזה תקין וגם רמת חמצן בגוף תקינה
    יכול להיות שלוקח לגוף שלי זמן להתרגל למשאף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/04/2017

שלום,

הערכים שהצגת הם תקינים. חסר הערך של FEV1/FVC . בכל מקרה לא ברור לי על סמך מה אובחנת באסתמטי ?! ברר אצל הרופא שלך. אבחנה של אסתמה דורשת הדגמת חסימה הפיכה משמעותית בתפקודי ריאה או, במידה והם תקינים, ביצוע מבחן תגר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי "סימביקורט וקוצר נשימה"

דנה
    15/04/2017

תודה על תשובתך,
    צירפתי את התמונה של תוצאות הספירומטריה.
    אם אין לי אסתמה אז איזה בדיקות כדאי לבקש מהרופא ריאות שיתן לי על מנת שיבינו ממה נובאים קשיי הנשימה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה?!

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/04/2017

שלום,
    תפקודי הריאה האלו לא מעידים על אסתמה וגם לא שוללים.
    במידה והרופא חושד באסתמה עליו למצות את הברורים כולל מבחן תגר נשימתי. פני לרופא ריאות לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו