הגדלת נפח ריאה וחוזק נשיפה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הגדלת נפח ריאה וחוזק נשיפה
    אנונימי
    17/05/2017

שלום ד"ר,
    יש לי מיונים בצבא ואני צריך לנשוף לתוך צינור לבדוק כמה חזקות הריאות שלי. יש לי בדיקה חוזרת ובדיקת מטכולין ( לאחים שלי יש אסתמה ) . אני רוצה להתאמן יש לי כמה שבועות לבדיקה הבאה ולהגדיל נפח ריאה וחוזק נשיפה.
    אני כרגע עוצר נשימה כמה פעמים ביום הכי הרבה זמן שאני יכול ומנסה להגדיל זמן מיום ליום ( כרגע עושה 55 שניות בלי לנשום ) . בנוסף אני שואף אוויר תוך התרוממות הגוף ואז נושף את האוויר הכי חזק שאני יכול תוך ירידה של הגוף וכיווץ הבטן ( כמה פעמים רצוף) .
    1. רציתי לשאול על אילו דרכים אתה יכול להמליץ לי או סרטוני הדרכה או משהו בשביל שאני אוכל להצליח בבדיקה הבאה ולהגדיל את חוזק הנשיפה שלי ונפח הריאה.
    2. אשמח אם תוכל בקצרה להסביר לי מהי בדיקת המטכולין ואיך אני יכול לחזק את הריאות ולשפרה , לקראת הבדיקה.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/05/2017

לא ניתן להתאמן לקראת בדיקות אלו. אני מעריך את המוטיבציה שלך. בדיקת מטאכולין נועדה לשלול או לתמוך באסתמה סמויה.
    עצתי לך- בצע את הבדיקה בצורה הכי טובה שאתה יכול בהתאם להוראות הטכנאית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להגדלת נפח ריאה וחוזק נשיפה

אנונימי
    20/05/2017

קודם כל תודה ד"ר על התשובה.
    אין דרך לחזק את חוזק השאיפה והנשיפה? אני רוצה להגיע לשם ולהיות אני ( אין לי אסתמה זה בטוח פשוט אם הבדיקה תהיה גבולית אז עדיף שלא.. ) אבל גם לנסות לחזק מה שאפשר לפניי הבדיקה. :)
    אם יש משהו שאני יכול לעשות ( אפילו הקטן ביותר) או מה שאני כבר עושה (אני כרגע עוצר נשימה כמה פעמים ביום הכי הרבה זמן שאני יכול ומנסה להגדיל זמן מיום ליום ( כרגע עושה 55 שניות בלי לנשום ) . בנוסף אני שואף אוויר תוך התרוממות הגוף ואז נושף את האוויר הכי חזק שאני יכול תוך ירידה של הגוף וכיווץ הבטן כמה פעמים רצוף) שיכולים לעזור לי?
    דבר אחרון- זה יכול להזיק לעצור את הנשימה כמה פעמים עד המקסימום? מה זה כן משפר?
    תודה :)!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו