בדיקת תגר מטכולין גבולית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקת תגר מטכולין גבולית
    אנה
    08/06/2017

שנה שעברה הופנתי לבדיקת מטכולין עקב תלונות של קושי בנשימה שלי. התוצאות של הבדיקה שערכה כארבעים דק- חצי שעה, יצאו גבוליות. אני לא מבינה מה זה אומר. כן או לא? והאם הסיבה לכך שיש לי שוב קוצר נשימה אחרי שנה בדיוק, אמור לרמז משהו על אסטמה? האם שוב לעשות תבדיקה הזאת? או שהבדיקה ההיא מספיקה? איך אדע ממה נובע הקוצר נשימה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת תגר מטכולין גבולית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגר מטאכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/06/2017

שלום,

שילחי את הערך המופיע בבדיקה ושמו Pc20 ולכמה הוא שווה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך pc20

אנה
    09/06/2017

הערך מחוק בקו משום מה.. אבל בפענוח של התוצאות כתוב שיש ירידה גבולית בערכי ה IFeV 16% לאחר אינהלציה של מטכולין בריכוז 17 מג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטאכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/06/2017

שלום,

לפי הערכים שאת מציינת זוהי בדיקה שלילית ולא גבולית. כלומר אינה תומכת באסטמה פעילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוד על הפענוח

אנה
    09/06/2017

תודה על המענה. למרות שזה נורא מתסכל כי הקושי נשימה הזה ממש מעיק עלי ואני לא יודעת איזה עוד כיוונים לבדוק. אתה ממליץ להפסיק להשתשמ במשאף אם כך? כי זה עושה רושם כאילו זה עוזר קצת. אבל עדין יש לי התקפים של קושי נשימה במשך שבועיים כבר, פתאום קשה למלא אוויר ולהוציא עד הסוף. למה עוד זה יכןל להיות קשור אם לא לריאות או א.א.ג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו