מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לחזור להשתמש בבודיקורטפנינה15/06/2017
הי,
אני בת 29. יש לי המון אלרגיות זה משתנה כל הזמן ומחריף .(כבר היה חדר הלם וכבר היה איבוד הכרה .. זה מפחיד)..עלתה השאלה של אסטמה . קצת מתוך ייאוש פניתי לרופא מחוץ לקופת חולים .. עשיתי תגר מטכולין הבוקר שיצא תקין( לא יודעת כמה טוב שחיכנו רק 3 ימים אחרי 10 חודשים על בודיקורט במינון כזה .. רק אתמול בערב התחילו להיות תסמינים כמו לפני שנה - יכול להיות שזה תקין בגלל זה). הרופא השאיר לבחרתי האם לחזור לקחת הבודיקורט אבל כתב במפורש שלדעתו אין אסטמה.
ראיתי בהמשך היום את הקרדיולוג שלי(יש לי מום קטן בלב ) , שהקשיב למה שעובר עלי בשנה האחרונה ואמר שהוא לא רוצה להתערב אבל לדעתו פשוט לא מצאו את האסטמה בבדיקה . הוא כן כתב שהבדיקות שהציע הרופא ריאות לא רלוונטיות לדעתו ..
אם אין אסטמה זה אומר ממה שאני מבינה שהתסמינים האלה הם חלק מהאלרגיה וצריך לחפש איזה אלרגן פספסנו.
אם יש אסטמה ואני לא חוזרת לקחת את המשאף (אני משתעלת לסרוגין כל היום ויש לי קצת ליחה .. זה היה נכון גם בבוקר אבל מורגש יותר עכשיו), אני בסיכון אם תיהיה עכשיו תגובה אלרגית.
אם זה לא מספיק מסובך , אני אומנם משתעלת ועם ליחה , אבל נראת הרבה פחות חולה וגם פריחה שהייתה לי נעלמה לחלוטין תוך כמה שעות מהרגע שהופסק הבודיקורט..(יש מצב שזה מצטרף לרשימת הדברים שאסור לי ?!)
מה עושים?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה?
ד''ר שבתאי ורסנו18/06/2017שלום,
תגר מטאכולין תחת טיפול בבודיקורט עלול להיות שלילי (כביכול אין אסתמה). יש להפסיק טיפול במשאף המכיל סטרואיד לפחות 3 שבועות ! לפני הבדיקה ולבצעה בתקופת סימפטומים. מטאכולין שלילי בנוכחות הטיפול הנ"ל אומר שהטיפול עוזר במידה ואכן יש לך אסתמה. נשאלת השאלה על סמך מה אובחנת בזמנו כאסתמטית?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה אומר מה שאמר הקרדיולוג
פנינה18/06/2017אין אבחנה ופה בדיוק מתחילה הבעיה שלי. מבחינת רופא המשפחה זה ברור . זה כתוב בהצהרת הבריאות שלי לעבודה. והוא אמר לרשום את זה בצמיד הרפואי. הרופאת ריאות בקופה כתבה שהיא לא הצליחה לשלול אסתמה.. הגעתי לרופאים האלה אחרי למעלה משנה של קוצר נשימה ושיעול שהלכו והחמירו זה לא היה במצב להגיד לי לחכות עם הטיפול בשביל שתיהיה אבחנה ברורה .. בנוסף יש לי אחות ואמא עם אסתמה לשתיהן יש גם אלרגיות אבל פחות חריפות משלי ..לי יש בנוסף vsd ואלרגיות לעוד אחות יש pda. לאבא יש אוושה כמו שלי רק בלי מום מאובחן ובעיה בבלוטת התריס (הגן שמצטלב עם בעית שמיעה..)..
אני חוששת שאני מפתחת אלרגיה לבודיקורט אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר אבל אני מרגישה כל כך הרבה יותר טוב בלי .. היכולת האירובית שלי כמעט חזרה לעצמה אחרי שנתיים של הדרדרות ..
אבל יש החמרה עקבית מחמישי בבוקר ברגישות לריחות , חזרתי למצב שזה מספיק לגמרי בשביל לגרום פריחה וקוצר נשימה משמעותי . אני לא מסוגלת לנקות את הבית .. לא הצלחתי להיות עם כולם היום בזמן האוכל. כל עוד אני מצליחה להתרחק מהדברים שאני אלרגית אליהם אני מרגישה בסדר(לא מדהים אבל אפשרי לעשות הרבה דברים שהיו קשים ובלתי נסבלים קודם) ..
שלחתי הודעה לרופא המשפחה כמובן (תפקיד בעייתי היום חופש הבא אולי בעוד שבוע...),
בנתיים אינהלציה בערב כמעט כל יום וכמובן ונטולין בשעת הצורך, ומחכה שמישהו יציע לי מה לעשות ..
אני די בטוחה שיש משאף אחר שאפשר לנסות .. יש בטוח פתרון ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסתמה?
ד''ר שבתאי ורסנו18/06/2017שלום,
כמובן שיש קודם לאבחן אותך בצורה ודאית.
פני לרופא ריאות נוסף. יש לבצע תפקודי ריאה ללא השפעת ונטולין/אנהלציה , להביא תפקודים קודמים/צילום חזה וכיו"ב. במידה ויהיו תקינים יש לחזור על מטאכולין לאחר הפסקה של בודיקורט ודומיו לפחות 3 שבועות (בינתיים ניתן להעזר בונטולין עד 8 שעות ללפני התגר). יש היום למעלה מ 20 משאפים שונים וכדאי לבסס את אבחנתך לפני טיפול לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)