שאלה על שימוש במשאף

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלה על שימוש במשאף
    אחת
    27/08/2017

שלום,
    אני בת 36 , שנים סובלת משיעולים חזקים מאוד, בעיקר לאחר האוכל אך לא רק. ולאחרונה גם עם ליחה.
    קיבלתי מהרופא משאף סימביקורט טורבוהלר 160
    זה רק גורם לי לצרידות איומה שלא היתה לפני כן, ולכאבי גרון.
    האם להמשיך עם המשאף? (רק התחלתי כמה פעמים)
    התופעות האלה עלולות להחמיר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על שימוש במשאף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משאף וצרידות

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/08/2017

שלום,

ראשית השאלה מדוע החלת בסימביקורט? האם נעשתה אבחנה? האם יש קוצר נשימה ו/או תפקוד הריאה מדגים חסימה? (אם לא אז אין צורך במרכיב של מרחיב סמפונות שישנו בסימביקורט). משאף סטרואידי עלול לגרום לצרידות אבל לרוב אחר תקופה ממושכת יותר מכמה ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אחת
    30/08/2017

קודם כל, תודה על ההתייחסות.
    הייתי אצל רופא המשפחה שלי וסיפרתי לו שאני משתעלת המון שיעול חזק ונבחני עם ליחה (בשבועות האחרונים). השיעול הוא בעיקר לאחר האוכל אך לא רק. (השיעולים האלה נמשכים אצלי שנים ).
    בעקבות כך הוא בדק אותי עם הסטטוסקופ ואמר לי להשתמש במשאף הזה. זו היתה האבחנה.
    הצרידות הקשה התחילה ממש אחרי 2 שימושים במשאף והרגשתי גם כאב ותחושת שורף בגרון. מאז הפסקתי והכאב עבר, בינתיים וגם השתעלתי פחות אך זה עלול לחזור...
    מה עלי לעשות במצב כזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/08/2017

ממליץ לפנות לרופא א.א.ג ובמקביל גם לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו