חור בריאה אחרי ניתוח כריתה חלקי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חור בריאה אחרי ניתוח כריתה חלקי
    מאיר
    13/09/2017

שלום. אני בן 62 ולפני חודשיים עברתי ניתוח להסרת גידול בריאה ימנית. הניתוח כלל כריתה של האונה העליונה כולה וחלק מהאונה התחתונה. מאז יש דליפה של אוויר לתוך מעטה הפלאורה שיוצר חזה אוויר. הכירורגים אומרים שצריך לתת לזמן לעשות את שלו ואין אפשרות כירורגית לסתימת החור שהם מכנים קטן מאוד. אני הייתי מספר פעמים עם נקז וסקשן בבית חולים. ושוחררתי עם נקז היימליך הביתה. לאחר שבועיים הוציאו את הנקז אבל החור עדיין מכניס אוויר ויוצר שוב חזה אוויר שכנראה יאלץ אותי לחזור למחלקה בבית החולים.
    שאלתי היא האם אכן אין פתרון כירורגי למצב זה ובאמת צריך לתת לגוף לסגור את החור לבד? האם יש תזונה מומלצת במצבים מסויימים שמאיצים את החלמת הגוף שיכולה לעזור במצב זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חור בריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/09/2017

שלום,

אכן לעיתים דליפת אוויר כזו פוסקת מעצמה אך לאחר חודשיים אם אין הטבה יש עקרונית לשקול בדיקה , שאולי גם תאפשר טיפול בו זמני בדליפה, שנקראת וידאו-טורקוסקופיה. בבדיקה זו מחדירים מיכשור לצפייה ותיקון דרך 2-3 נקבים בדופן החזה והיא לא כרוכה בניתוח של פתיחת בית החזה. מציע שתעלה זאת בפני הכירורגים ו/או תפנה לחות דעת שנייה של כרורג חזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו