ליקוי רסטריקטיבי ותפקודי ריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ליקוי רסטריקטיבי ותפקודי ריאה
    ישי
    24/10/2017

שלום רב,
    אני בן 41, עישנתי עד לפני 3.5 שנים במשך עשרים שנה, יש לי עודף משקל קל. בבדיקת תפקודי ריאות שגרתית, התגלה חשד לליקוי רסטריקטיבי והתבקשתי לבצע בדיקת תפקודי ריאות מקיפה (FEV1 68%ׂׂ FVC 61%, כושר דיפוזי תקין). לאחר 3 חודשים ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות נוספת אשר תוצאותיה: VC 64% TLC 70% FEV1 65% FVC 58% כושר דיפוזי תקין (אני מצרף את הבדיקה). צילום חזה- ציור ריאתי מוגבר. הופניתי לבדיקת CT אשר יצאה לשמחתי תקינה. ברצוני לדעת מהי המשמעות של הליקוי הרסטירקטיבי, האם זה מחייב בהכרח שיש מחלה ריאתית כלשהי? האם יכולה להיות הפרעה רסטריקטיבית אשר איננה מהווה מחלה בכלל ופשוט חיים עם זה? האם לדעתך יש מקום לבצע בירור נוסף? אולי בדיקת תפקודי ריאות נוספת? האם יכול להיות שעודף המשקל גורם לריסטריקציה ובמידה וארזה היא תיפסק או תיפחת?
    תודה מראש להתייחסותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רסטריקציה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/10/2017

שלום,

עודף משקל משמעותי= השמנה יכולה להשפיע על נפחי/קיבולות הריאה ולגרום רסטרקציה, לרוב קלה. במקביל יש לשלול מצבים אחרים של מחלות ריאה וכנראה שהרופא שלך עשה זאת באמצעות CT וכושר הדיפוזיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו