הוצאת ליחה חומה בבוקר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הוצאת ליחה חומה בבוקר
    Eric Dotan
    30/10/2017

שלום אני בן 45 ,לא מעשן מגיל 30 , כבר שנה-שנתיים כל כמה ימים אני קם בבוקר והליחה שנמצאת בגרון יוצאת חומה, זה לא קורה כל בוקר, פעמיים שלוש בשבוע וזה רק הליחה הראשונה של הבוקר ,אני ישן עם פה פתוח , יש לי אסטמה קלה .זה ממש יושב בגרון ליד הגבעול האם ישנה איזה בדיקת מעבדה שאני יכול לעשות לראות מה זה או שאולי זה קשור לחניכיים או לריאות או לאף . תודה יום טוב, היית אצל רופא ריאות עשתה לי בדיקת תפקודי ראיות וסיפרתי לה אמרה שהכול תקין ולא ראתה צורך לעשות צילום גם אצל רופא אאג הייתי אמר יכול להיות מחיידקים המהלך השינה שגורמים לליחה להיות חומה אין לי מושג כבר לאן לפנות אין לי תופעות של כאב או משהו כזה פשוט מטריד אותי מה זה שלא יתברר כשמהו מסוכן בסוף בנוסף יש לי גסטיריטיס אטרופי בקיבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת ליחה חומה בבוקר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשה חומה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2017

שלום,

נראה כי מדובר בהפרשה מוגלתית. אם ההפרשה בגרון ללא שיעעול עמוק הרי פחות סביר שמקורה בריאות ויש להתחיל עם בדיקת א.א.ג. המקור יכול להיות באף עם נזילה אפית אחורית אל תוך הלוע או דרכי נשימה עליונים שרופא א.א.ג יכול לבדוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא שיעול ומייד אחרי שאני קם

eric
    05/11/2017

תודה דוקטור
    את הליחה והרוק אני מוציא מיד איך שאני מתעורר בבוקר ללא שום שיעול זה יושב לי בגרון וכנראה מיוצר בשינה כי במהלך היום אין לי שום ליחה כזאת יש לי 2 שאלות:
    1.אם זה מוגלתי וכבר שנתיים ככה מה אפשר לעשות, איך לטפל בזה?
    כי כבר הייתי אצל רופא אאג בדק עם הסיב אופטי מצלמה לא מצא שום דבר ואמר שאוליי בגלל שאני ישן בלילה עם פה פתוח ונוחר ומיוצרים חיידקים שצובעים את הליחה , הפה גם נורא יבש בבוקר ויש לי בנוסף לשון יבשה גאוגרפית יש לך איזה המלצה איך לטפל או פשוט לעזוב את זה ולחיות ככה כי זה כבר שנתיים. אני חושש שמדובר במשהו מתפתח שלא יתגלה משהו מסוכן, מוגלה כבר שנתיים לא היה אמור לעשות לי חום או משהו.
    2. אם זה מופיע ככה בבוקר ללא שום שיעול אז זה לא מהריאות או קיבה כי גם רופאת ריאות בדקה אותי ועשה לי בדיקת תפקודי ריאות אמנם אני עם אסטמה קלה אבל הליחה הזאת לא הדאיגה אותה וגם רופאת המשפחה שלי חושבת שזה משהו שקשור למערכת אף אוזן גרון ולא קיבה או ריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה חומה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/11/2017

שלום,

ממליץ להתייעץ עם רופא א.א.ג שלך לגבי טיפול במשאפים לאף לתקופה ממושכת במטרה למנוע את ההפרשות (משאף כגון רינולסט ו/או אבמיס).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו