מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשד לסרקואודיזיס בביופסיה חוזרתנאורי מירי09/12/2017
מזה כ6 שנים בעלי אובחן בחשד לסרקואידוזיס בביופסיה חוזרת תמונה NSIP שיעול ליחתי כרוני בעיקר בבוקר.
אנחנו במעקב על רופא ריאות כול חצי שנה עם צילום ריאות ותפקודי ריאות.המחלה כרגע סטטית.רק שלאחרונה הסוכר עלה , הלחץ דם עלה. עכשין יש לו שפעת עם חום נמוך שעול וליחה צמיגה ולבנה שלא עוזבת אותו כול היום.למרות כול התרופות ואנילציות לא מגיב. אגב הוא גם במעקב אצל קרדיולוג בינתיים אין שינוי לרעה.בתפקודי הריאות אחרי 6 דקות הליכה ירד סטורציה מ96 ל56 והתאושש מהר.תפקודי נשימה שמורים.
השאלות שלי א. ניתן להפסיק את האימוראן אחרי חצי שנה בעלי החליט שזה לא עוזר, ובנתיים נשאר רק עם הסטרואידים. אגב בבדיקת הדם האחרונה ACTH מראה 6.02 כלומר הגוף מייצר עדיין סטרואידים.ב. האם זה נכון להגדיל את המינון של פרדיננזון בזמן מחלה כמו שפעת ולכמה להגדיל וכמה זמן.
כרגע הוא עם שפעת שלא עוזבת אותו כבר חודש וחצי עם שיעול וליחה במשך כול היום וכול הלילה.והרופאים נותנים אנטיביוטיה ומכייחים שזה נראה מיותר לפי דעתי צריך לדכא את הליחה האם אני צודקת?אגב הוא קיבל בנוסף שכחתי רספרים אנטיביוטיקה יום כן יום לא כדי שלא יהיו לו בעיות בקיבה גם את זה הפסיק ולאחרונה חזר שוב.
יש לי עוד המון שאלות ולפעם אחרת.אגב לא אמרתי אבל בעלי בן 68 ואני רואה את המצב רק מידרדר הוא עם קשי נשימה כול מאמץ קטן.מידי פעם כאשר אין לו מצב חמצן הוא מתחבר לכמה שעות למחולל חמצן.......תודה תודה מראש......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזיס
ד''ר שבתאי ורסנו10/12/2017שלום,
לא ברור לי מהיכן האבחנה של NSIP לעומת סרקואידוזיס. התמונה שאתם מציירים מורכבת ואני מציע לפנות בכל השאלות קודם כל לרופא הריאות המטפל ולאחר מכן אם תרגישו לא בטוחים/לא מסופקים אז לפנות גם לחוות דעת נוספת עם כל החומר כולו (כולל תוצאת ביופסיות/צילומים לאורך מחלתו, בדיקות דם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)