תוצאות בדיקת תפקודי ריאה עקב ציפצופים וקשיי נשימה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת תפקודי ריאה עקב ציפצופים וקשיי נשימה
    ד``ר שבתאי ורסנו
    13/02/2018

שלום רב ד"ר ,תוצאות תפקודי ריאות מצורפים, בת 37 עם ציפצופי וקשיי נשימה מקומיים {מורגשים בצד אחד של החזה} שנמשכים שנה וחצי כבר, עקב החמרה פניתי לרופא שהפנה לתפקודי ריאה, התור שלי אליו עוד הרבה זמן ואני מאוד בלחץ אודה לך מאוד על דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קובץ מוגדל

נטלי
    13/02/2018

מצרפת שוב את הקובץ ברזולוצייה גדולה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/02/2018

שלום,

הערכים המופיעים הם תקינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה, ושאלה

נטלי
    13/02/2018

האם ציפצופים בצד ימיני של החזה + הפרעת נשימה
    שמורגשת רק בצד זה יכולים להיות עקב שאיפת אוכל שהתרחשה לפני שנה? לפני שנה הקאתי מתוך שינה וקמתי במחנק מוחלט.. הצלחתי לנשום בסוף אבל מס ימים הרבה שיעול והרגשה של אוכל תקוע. ומאז נוצרו לי ציפצופי נשימה שמחמירים עם הזמן... סי טי ריאות תקין..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב

נטלי
    13/02/2018

הציפצוף {שריקה חזקה} הוא רק בזמן הוצאת אוויר לא הכנסה. הפך בזמן האחרון לקבוע כאשר בלילה זה מתגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפצוף

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/02/2018

שלום,

גוף זר, תלוי טיבו, יכול להישאר בדרכי הנשימה גם כמה שנים. בד"כ אם הוא נשאר זמן שכזה הוא עלול לגרום לסיבוכים כמו תמט של אזור ריאתי או דלקות חוזרות. היה לי מקרה של שאיפת עצם קטנה של תרנגולת שהתגלה לאחר כמה שנים מאז האירוע ונשלף בברונכוסקופיה. במקרה כזה כדאי להיבדק על ידי רופא ריאות שישקול ביצוע HRCT חזה וברונכוסקופיה במקרה הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן להגיע אליך?

נטלי
    14/02/2018

תודה על תשובתך המפורטת. אני בקופת חולים לאומית התקשרתי ואמרו לי שאתה עובד ברעננה בימי שני בלבד.. כיצד ניתן לקבל תור בהקדם? אני ממש אובדת עצות, משום שהרופא שהיתי אצלן באיכילוב הנחיותיו היו לקחת חודשיים משאף סרטייד דיסקוס ואז לעשות תפקודי ריאה ואמר שלדעתו זה או אסטמה או COPD. שאלתי אותו אם ניתן לעשות גם עכשיו תפקודי ריאה ואמר שכן למרות שזה "לא יראה לו הרבה". עשיתי תפקודי ריאה עכשיו- אלו ששלחתי פה למעלה והם תקינים. אז מה זה אומר? שאמורה לקחת בכל זאת את המשאף ולעשות עוד חודשיים? מדוע אם כל הבדיקות שלי תקינות כולל סי טי, תפקודי ריאה, בדיקה גופנית תקינה וחמצן בדם תקין. התחלתי עם המשאף כעת.. אבל איני רוצה סתם לקחת משאף וסטרואידים אם אין צורך. אודה לך מקרב לך על דעתך והדרכתך כיצד לקבוצע אליך תור בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב

נטלי
    14/02/2018

כדי להבהיר- היתי אצל הרופא באיכילוב בביקור אחד בלבד- בו הנחה אותי לקחת את המשאף חודשיים ולאחר מכן לעשות תפקודי ריאה. ביוזמתי ולפי בקשתי עשיתי תפקודי ריאה לפני המשאף, אלו שראית, כי לא נראה לי שיש לי אסטמה או COPD, ויצאו תקינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפצוף

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/02/2018

שלום,

קביעת תור, לחברי קופ"ח מלאומית בטל,
    09-7480861

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו