אסטמת ילדות-פרופיל בצבא

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמת ילדות-פרופיל בצבא
    אריאל
    04/03/2018

שלום רב,
    יש לי בעיה עם הצבא כבר זמן רב מאוד בקשר לאסטמה.
    בילדותי האסטמה שלי הייתי פעילה ואילו כיום היא כלל לא מורגשת.
    אני עושה המון פעילות ספורטיבית ועובד המון על ריצות וסיבולת לב - ריאה.
    בנוסף ביצעתי בדיקת תגר לפני כשנתיים והתוצאה הייתה חריפה וקיצונית כבר במינון הראשון ואילו בבדיקה נוספת שביצעתי לאחר שנה וחצי מאז הבדיקה הראשונה, היה שיפור משמעותי מאוד בבדיקה, כלומר תפקוד הריאות השתפר (?)
    עשיתי בדיקת מאמץ ובדיקת נפח ריאה והכל יצא תקין, חוץ מבדיקת תגר.
    ולמרות שאני עושה פעילות ספורטיבית על בסיס יום יומי, רץ המון ועובד המון ובעיקר על סיבולת רב - ריאה, הצבא לא מוכן לקחת סיכון ואפילו לא לבצע בדיקת תגר נוספת.
    רציתי לשאול אתכם. האם עליי לוותר מבחינה רפואית, האם הרופאים בצבא צודקים ואבוד לי לשרת כחייל קרבי או כדאי שאמשיך ואלחם על פרופיל קרבי?
    (כרגע אני משרת בתור תורן מטבח, לדעתי ביזבוז..)
    אשמח לחוות דעתם שלכם כרופאים.
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמת ילדות-פרופיל בצבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגר

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/03/2018

שלום,

תגר מטאכולין היא בדיקה רגישה מאד אבל פחות ספציפית. כלומר אם היית בפעם הראשונה אחרי זהום בדרכי הנשימה/מצונן היא יכולה להיות חיובית ולעומת בהמשך תקינה.
    ממליץ לחזור על תגר מטאכולין וגם על תגר מאמץ כאשר אתה בבריאות טובה לא מצונן/מנוזל/משתעל. נסה דרך רופא ריאות בקופה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו