פיברוזיס ריאתי שהחל כ NSIP

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פיברוזיס ריאתי שהחל כ NSIP
    ניסים
    18/03/2018

שלום לך .אני בן 69 מזה כ6 שנים אובחנתי מחלת ריאות שהחלה כ NSIP. בחצי שנה אחרונה המצב הדרדר לאחר מחלת השפעת.וכיום הרופא המטפל טוען שהיא נקראת פיברוזיס לכול דבר.תפקודי הריאה רסטריקציה בינונית FVCשל 49%-54% DCO
    CT שינויי GGO עם פיברוזיס באיזורים עליונים.לפני 3 שניםFVC היה 70% כעת 54%.שאלתי האם אני יהיה זקוק להשתלה באופן המיידי? או המצב יכול להשתנות מבחינת תפקודי ריאה באם אני ילך לשיקום ריאות? ועוד שאלה התחלתי לפני חודשיים תרופה חדשה שנקראת אסברייט שכבר שנתיים בסל . האם יש חולים במחלה שלי שלוקחים את התרופה ויש באמת שינוי לטובה שזה קצת מעט את ההדרדרות? כי אין לי אפשרות לדעת האם באמת זה עובד? עלי לציין שאני גם לוקח 10 מ"ג פרדיננזון מזה 6 שנים.תודה רבה ואשמח לקבל תשובה בהקדם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברוזיס ריאתי שהחל כ NSIP

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• NSIP

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/03/2018

שלום,
    NSIP יכולה להופיע כמחלת ריאות בפני עצמה או יחד (או אף להקדים) מחלות רקמת חיבור. אני מקווה שאתה מטופל במרכז רפואי שבו מחלקת ריאות/מכון ריאות. לעיתים המחלה הופכת לפיברוטית/צלקתית ובמידה והיא חמורה מאד הפתרון הוא השתלת ריאות. הטיפולים התרופתיים המוכחים עד היום הם רק למחלה שנקראת IPF. אם המצב מראה סימני החמרה רצוי שייפנו אותך להתייעצות במרכז השתלות ריאה בבי"ח בילינסון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו