דלקת ריאות חשד לברונכיאטטית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות חשד לברונכיאטטית
    מיכל
    24/03/2018

שלום רב!
    אני סובלת מדלקת ריאות ארבעה חודשים. מקבלת טיפול אנטיביוטי בכל פעם, הדלקת עוברת ולאחר שבוע שבועיים היא חוזרת. לרוב אני מזהה אותה ע״י חולשה נוראית ועייפות וחום גוף קבוע 37. בבדיקה הרופא לא שומע ואני מבקשת צילום ריאות וכך מתגלה העניין. בפעם האחרונה הייתה דלקת דו צדדית (לרוב צד אחד) וגם הרופא שמע חירחורים מה שלא היה בעבר. טופלתי באנטיביוטיקה לוריד צפאלין (לא זוכרת את השם המדוייק, דור שלישי) זינט ואוגמנטין בהמשך, התרופה ״הרגילה״. אחרי שבוע חזרה הדלקת והפעם ביקשתי הפנייה לרופא ריאות. הרופאה חושדת שיש לי ברונכיאטטית. ושלחה אותי לבצע תרבית ליחה ובדיקות דם בעוד שבועיים ו-ct חזה בעוד חודש. אני שבוע וחצי לאחר סיום האנטיביוטיקה והיא מבקשת שאהיה נקייה ממנה בבדיקות. הבעיה היא- אני סובלת ברמה היומיומית, לא יכולה לתפקד והמצב מתדרדר מיום ליום. חום בערבים 38, שיעול כל הזמן שמלווה בכאב ראש חד בעת השיעול, צמרמורת, חולשה מטורפת, עייפות נסבלת, כואב לי כל הגוף. אני בת 36, דלקת ריאות ראשונה עברתי בסביבות גיל 23 ועד לרצף הנוכחי חליתי בערך שלוש פעמים. עישנתי בעבר מריחואנה עם טבק במשך 20 שנה, לא ברצף יומיומי כמובן.
    לטענת הרופאה אין לה טיפול לתת לי כרגע. אני מרותקת למיטה רוב היום, כמה שאני יכולה. לוקחת תרופות להורדת חום כמו אופטלגין ואקמולים שונים. זה עוזר בהורדת החום אך לא לשיעולים ולא לחולשה המטורפת. מה עליי לעשות בפרק הזמן הזה? חודש ללא טיפול. אחרי ארבעה חודשים בהם אני בבית מטופלת באנטיביוטיקה לפרקים. מיואשת וסובלת מאד.
    אשמח לקבל מענה
    תודה רבה!
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום שיעול

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/03/2018

שלום,

אין ספק שאת זקוקה לברור מקיף. התלונות שלך לא ספציפיות ולכן יש לברר סיבות מקבוצות שונות כולל מחלות זהומיות ולא זהומיות, ריאתיות ןוחוץ ריאתיות, תפקוד מערכת החיסון, HRCT חזה ועוד.
    את צריכה להיות בידיים של רופא מקצועי, בשל השיעול ו"דלקת הריאות" הייתי מתחיל מרופא ריאות עם ראייה רחבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו