פענוח סיטי - תסחיף ריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פענוח סיטי - תסחיף ריאה
    אביבית
    27/03/2018

שלום רב,
    אני בת 36 נשואה ואם ל 2 בנות.
    אובחנתי לפני שבוע עם תסחיף ריאה , קרישי דם בריאה.
    פענוח סיטי:
    ​מודגמים פגמי מילוי בעורק לאונה השמאלית עם שלוחות קצרות לענפים הסגמנטריים וכן בעורק לסגמנט המידאלי של rml . מודגמת גם האדרה לא אחידה של וריד הריאה השמאלי התחתון. פרנכימת הריאות: הצללה קלושה זעירה בתבנית זכוכית מט קדמית ב lul
    {בפועל הסתובבתי שבועיים אולי יותר עם התסחיף בריאה פשוט לא עלו לצערי על הבעיה ואז הובהלתי בטיפול נמרץ לביהח עקב קוצר נשימה חמור בבביתי לאחר 4 ימים של נטילת קלקסן }

כעת מטופלת בכדורים eliqus.

לצערי עדיין יש לי כאבים חזקים בחזה ובגב ועדיין קושי נשמתי בפעולות פשוטות שלא נאמר על הליכה בכלל מטורף.
    אני אמא ל 2 בנות ומדריכת פילאטיס.
    כרגע כמעט כל הבדיקות לקרישיות ומחלות אוטאימנוית תקינות , אני ממתינה לעוד 3 בדיקות שאולי יראו אור על מה שקורה בגופי.
    כל הסיבות שתסחיף ריאה יכול להתרחש אני לא מתאימה להן:
    הריון - לפני שנתיים וארבעה חחודשים
    נטילת גלולות - גלולות של פרוגסטרון ולא אסטרוגן
    עודף משקל - לא
    עישון - לא
    יתר לחץ דם - לא
    תקופות של שכיבה / ישיבה - לפני 10 חודשים עברתי ניתוח גדול לפרסקופיה עקב מחלת האנדומטריוזיס שלי , לצערי הגיעה לחלל הבטן למעיים ולשופכה.
    טיסה - לא
    שאלתי האם זה תקין והגיוני ושאני חווה כאבים בחזה ובגב וקושי נשמתי עדיין אחרי שאני נוטלת עכשיו כמעט שבועייים מדללי דם.

תודה לך מעומק ליבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח סיטי - תסחיף ריאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסחיף

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/04/2018

שלום,

יש מצב שבו מתרחש תסחיף ריאתי ללא סיבה ברורה (אידיופטי). ללא סיבה ברורה זה לא אומר שאין סיבה, פשוט הרפואה עדיין לא עלתה על הסיבה/ות במקרים אלו.
    כאבים יכולים להמשך זמן במידה והתסחיף גרם לנזק לקרום הריאה. בכל מקרה אם הכאב גובר או לא מראה סימני דעיכה עלייך לחזור לבדיקת רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו