נפחת מתונה ושינויים פיברוטיים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• נפחת מתונה ושינויים פיברוטיים
    יעל
    27/04/2018

שלום,
    אני בת 33 עם רקע של סרטן בבלוטת התריס כולל חזרה של המחלה 3 שנים לאחר ניתוח ראשון. כחלק מהמעקב לאחרונה עשיתי ct חזה ברזולוציה גבוהה. נכתב כי אין שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת (2015) פרט להגדלה קלה של מימד קדמי אחורי של בית החזה והידקקות כלי דם הריאתיים מתאים לנפחת ריאות מתונה ובנוסף שינויים פיברוטיים בפסגת הריאה שמאל. אני מאוד מוטרדת מהממצאים, מעולם לא עישנתי ולא מרגישה שום סמפטום שמלווה למחלה, לא ברור לי מאיפה זה נחת עלי. קבעתי תור להמשך בירור אבל הייתי שמחה לדעת האם יש סיבה להילחץ? האם מדובר במצב הפיך או שזה רק ילך וידרדר עם השנים? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפחת?

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/04/2018

שלום,

נפחת בבני אדם שלא עישנו היא נדירה מאד וקורית בד"כ על רקע חסר של אנזים/תורשתי (שניתן לבדוק בבדיקת דם). יש לראות את הצילומים ואם אכן נראה כאמפיזמה או יש ספק ניתן לבצע תפקודי ריאות מלאים כולל בדיקת דפוזיה שתדגים האם יש אמפיזמה באופן פרקטי/קליני.

לא נראה לי שיש לך סיבה להילחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו