CT של ריאות קשריות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• CT של ריאות קשריות
    לימור
    31/05/2018

שלום רב,עברתי ct ריאות לפניי שבועיים,היו כאבים כשאני נושמת ,זיעת לילה,נימול באצבעות הידיים וירידה במשקל.
    להלן תשובת הct:
    מבוא בית החזה ללא סטיות.
    אין לזהות לימפאדנופתיה בבית שחי.
    מצב לאחר אוגמנטציה של השדיים.
    ללא לימפאדנופתיה במיצר או בשערי הריאות.
    שרידי תימוס במיצר הקדמי העליון.
    הלב בגודל תקין.
    לא הודגם תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
    הקנה והסימפונות הראשיים שמורים.
    באונות התחתונות של שתי הריאות מזוהות מספר קשריות ריאתיות זעירות בקוטר 0.2-0.1 סמ,חלקן מסויידות.
    מעבר חזה בטן ללא סטיות.
    האדרנלים שמורים.
    האאורטה והעורק הריאתי הראשי בקוטר תקין.
    ללא נגעים פוקליים חשודים בשלד הגרמי בטווח הסריקה.

יש הסטוריה משפחתית של סרטן,אימי נפטרה לפני 12 שנים מסרטן במערות הפנים וגרורות בריאה,גזע המוח והמעי הגס.
    אני מעשנת,40+2.

האם בגלל ההסטוריה המשפחתית אני נמצאת בסיכון ומה הטיפול שנותנים אם בכלל?

אודה לך על התייחסותך.
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CT של ריאות קשריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשריות

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2018

שלום,

אין ספק שאת נמצאת בקבוצת סיכון להתפתחות ממאירויות ולו רק בגלל היסטוריית העישון שלך (עישון מעלה סיכון להתפתחות סרטן ברקמות שונות, לא רק בריאות). ממליץ שתצטרפי לסדנת גמילה מעישון בהקדם. לגבי הקשריות הן לכשעצמן קטנות מאד ובד"כ בגודל כזה לא מבררים אותן ואף לא עוקבים אחריהן. במקרה שלך הייתי מתייחס אליהן בזהירות, כלומר שוקל לחזור על CT בקרינה נמוכה בעוד כשנה. הקשריות האלו לכשעצמן לא מסבירות אף אחת מתלונותייך ועלייך בפרוש להמשיך ולברר את סיבתן, בעקר אם מדובר בירידת משקל לא מוסברת, דרך הרופא המטפל כולל ממאירויות באברים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו