הבדלים בין שתי בדיקות של תפקודי ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הבדלים בין שתי בדיקות של תפקודי ריאות
    פנינה
    24/06/2018

הי
    אחרי שהרופאת ריאות הסבירה לי היום שהיא מבינה אותי אבל אין לה איך לעזור לי .. (בעיה של אנשים עם מחלות נדירות).. השוותי לבדיקה מלפני חצי שנה.
    FEV1/FVC ירד מ86 ל76.8
    הגיל שהמחשב כותב על הבדיקה עלה בחצי שנה ב-8 שנים. ורחוק מהגיל שלי עכשיו ב13 שנה.
    רופאים שפוגשים אותי פעם ראשונה (במיון בזמן התקף)חוזרים שוב ושוב על ההנחה שאני מעשנת כבדה ומופתעים לשמוע שלא.. ושואלים אם יש לי בבית חמצן ושוב לא..

בתחושה שלי יש הדרדרות מהירה מאוד בשנה האחרונה.. אני יודעת שזה לא האסטמה בפני עצמה.. אבל אני לא מסוגלת לישון יותר מכמה שעות רצוף מזה כחודש.. ומזה 4 חודשים לא יכולה לשכב במיטה .. מתעוררת עם אחוז חמצן נמוך ושיעול שלא עובר אחר כך במשך דקות ארוכות..
    לנשום הפך משימה מודעת .. עברתי בשנה מיכולת לרוץ מרחקים ארוכים לבקושי ללכת..

כשמגיע הקוצר נשימה הקיצוני יותר זה בשניות ..
    בחודשיים האחרונים יותר ימים בבית חולים מבבית..
    כשאני אומרת בבית חולים שיש תחושה שהחמצן עוזר פחות.. (רופאה אחת החליפה ברגע של התקף קיצוני לשקית העשרה וזה היה פשוט נפלא זה הלילה היחיד שישנתי טוב בחודש האחרון)..

אני מבינה שהבדיק עדיין טובה מספיק.. אני מבינה שיש לי אבחנה שרק לי יש .. אבל אני צריכה עזרה..
    לא יודעת למי לפנות.. ודי מוטרדת מהמצב..
    אשמח לעזרה
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/06/2018

שלום,

הפנייה שלך די מבולבלת וחסרת נתונים. ממליץ שתפני ליעוץ של רופא ריאה עם כל החומר מסודר בהקפדה (תפקודי ריאה לאורך הזמן, צילומי חזה, אשפוזים וכיו"ב).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו