מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ליחה דמית ושינויים פיברוטיים בפסגות הריאותראמי02/09/2018
שלום רב,
אני בן 30, בריא בדרך כלל, ללא רגישות ידועה לתרופות או לחומרים, אח מוסמך (עבדתי 6 שנים) וכעת סטודנט לרפואה ברומניה סיימתי שנה ראשונה (חשוב לאנמנזה).
ביוני האחרון הרגשתי טעם של דם בגרון, ניסיתי להוציא ליחה ויצאה לי ליחה עם דם טרי בכמות מועטה וחד פעמית, ומאז חוויתי את אותו האירוע פעם ביולי ופעם באוגוסט (סה"כ 3 פעמים) בהפרש של חודש בדיוק בין אירוע לאירוע. הדם נראה טרי ואדום בהיר ובכך הסיכוי קטן שמקורו מהקיבה.
לציין שאיני סובל משיעול ו/או ליחת יתר, ללא קוצר נשימה. לא זכור לי מחלה ריאתית או כל מחלה בתקופה האחרונה. איני חשוף לעשן. יש לי חתול וכלב בחצר הבית.
נשלחו תרביות כיח למיקובקטירה- טרם התקבלה תשובה. צל"ח תקין, CT חזה הדגים שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות. אין לי צילומים קודמים להשואה.
האם ממצא זה יכול להסביר את הדימום? והאם אתה חושב שישנו צורך בביצוע ברונכוסקופיה? והאם ספורט יכול לעזור בכל הקשור לשינויים הפיברוטיים?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליוחה דמית
ד''ר שבתאי ורסנו03/09/2018שלום,
חשוב לדעת איך הליחה הזו נפלטת? האם בשיעול? האם ביריקה? דם וליחה המגיעים מדרכי הנשימה התחתונים עולים בשיעול. ביריקה- יש לחפש מקור בלוע כולל חניכיים ונזילה אפית אחורית. שינויים פיברוטיים בפסגות הם ממצא די שכיח אבל יש לראות הצילומים כדי להתרשם. לעיתים יש ליחסם לשחפת ישנה/חדשה. לרומניה יש היסטוריה די מכובדת של שחפת פעילה ואם הליחה הדמית נפלטה בשיעול יש לחשוב גם על סיבה זו. מציע שתמתין לתרביות השחפת (אמורים היו לבצע גם צביעה של חיידקים יציבי חומצה "זיל נילסן" שמתקבלת מיד/ימים- מה התוצאה?) ואז תפנה לרופא ריאות שיעיין בצילומים וישקול המשך ברור. במקביל פנה לא.א.ג שיבדוק את לחלל הלוע, במידה והליחה הדמית איננה בשיעול. אין קשר בין פעילות גופנית לשינויים הפיברוטיים, בכל כיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר!!
ראמי03/09/2018כאשר אני מרגיש את הטעם של הדם אני מתחיל לנסות להוציא ליחה החוצה מאיזור הגרון ואז אני רואה דם. הליחה לא יצאה בשיעול ואני לא מנסה להשתעל כדי להוציא אותה (מצליח להוציא בלי שיעול).
לכן חשדתי בהתחלה באיזור הגרון וביקרתי אצל א.א.ג שביצע לרינגוסקופיה עקיפה שלא הדגימה כלום. ככל הנראה כדאי לי לבצע לרינגוסקופיה ישירה כדי לבדוק את כל איזור הגרון נכון?
ובקשר לצביעה לא נראו מתגים יציבי חומצה.
מודה לך מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)