מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח בדיקת תפקודי ראיות חולת סקלודרמהליאת06/09/2018
היי אני חולת סקלודרמה מזה עשר שנים ביצעתי לאחרונה בדיקת תפקודי ריאות וכאלה התוצאות אשמח לפיענוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד צילום
ליאת06/09/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד צילום
ד''ר שבתאי ורסנו09/09/2018שלום,
יש לצלם במאונך, את כל הדף, ובאופן קריא. בדקי איך זה נראה באופן ששלחת אל האתר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרפת עוד תמונה
מצרפת עוד תמונה12/09/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפקודי ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו13/09/2018שלום,
היכנסי לאתר וראי איך הצילום מונח. לצערי אינני יכול לקרוא אותו בשכיבה על הצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה שוב
מנסה שוב13/09/2018היי כל המדדים תקינים חוץ מtelco -66 ו-Koch 70
סקלרודרמה
ד''ר שבתאי ורסנו13/09/2018שלום,
הערכים הירודים הם ביטוי לירידה בכושר הדיפוזיה. הירידה היא בינונית בחומרתה. הסיבות יכולות להיות או מעורבות ריאתית בסקלרודרמה ו/או יתר לחץ דם ריאתי שגם קורה במחלה זו. התייעצי עם רופא הריאות שלך ובכל מקרה אם לא ביצעת אקולב להערכת לחץ דם ריאתי ו CT חזה אז כדאי לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
תשובה13/09/2018תודה על ההתייחסות . ביצעתי אקו לבלפני שבועיים לפני הבדיקות של התפקודי ריאות והבדיקה של האקט יצאה תקינה . אני סובלת לאחרונה. מתופעה שאני צריכה לקחת אויר כל הזמן כי מרגישה שאין לי אויר למשל. בזמן דיבור זה יכול להיות קשור למה שלא יצא טוב בבדיקה ? והאם יש אפשרות שהתוצאה לא יצאה טוב מבחינה טכנית זה קורה בבדיקות האלה כי הרגשתי שהיא נעשתה ממש מהר בלי הסבר
סקלרודרמה
ד''ר שבתאי ורסנו14/09/2018שלום,
האם אקולב כלל גם הערכת לחץ דם ריאתי סיסטולי?? האם הוא היה גם במאמץ (לברור אסכמיה של הלב?)- בררי נקודות אלו. בכל מקרה את חייבת להיות במעקב תקופתי, כולל תפקודי ריאה מלאים (כולל כל הקיבולות וגם כושר הדיפוזיה). מה היה בבדיקות קודמות? אם הבדיקה הזו חריגה לעומת הקודמות יש טעם לחזור עלייה בקרוב. מה עם HRCT החזה?
(CT חזה בחתכים דקים) האם הוא מדגים מחלה אינטרסטיציאלית בריאות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
תשובה14/09/2018היי שוב תודה , האקו לב לא היה במאמץ זאת הייתה בדיקה רגילה אולסרסאוד חזה בשכיבה . לגבי תפקודי ריאות זה פעם ראשונה שאני עושה את הבדיקה הזאת ואני חולה בסקלודרמה כבר עשר שנים . צילום חזה מעולם לא עשיתי . התקשרתי לרמטולוג שלי שאמר שרק לעשות שוב בדיקת תפקודי ריאות עוד שלושה חודשים . כמובן שאני אבקש ממנו את כל הבדיקות שרשמת לי . יש לי סקלודרמה מוגבלת ונאמר לי בעבר שבסוג הזה של המחלה נדיר שיהיה פגיעה של הריאות.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)