מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנוגע למשאפים ואסטמהאלי14/09/2018
היי,
אני בן 32, יש לי אסטמה מאז ומעולם ולכן משתמש במשאף סרטייד דיסקוס כבר מאז גיל 20 בוקר וערב.
(לפני זה הייתי משתמש בוונטולין/אנילציה/ברקלין/ועוד ועוד..).
לאורך השנים, השפעת הסרטייד ירדה ולכן הרופא המליץ להגדיל את המינון. (כרגע אני משתמש ב-50/250).
אז שאלותיי בנושא הם :
1. זה הרי אבקה שאני שואף פעמיים ביום,
האם זה מצטבר בתוך הריאות?
2. האם האסטמה אמורה להחמיר עם הזמן? כי אם לא, למה הרופא מחליף למשאף בעל השפעה יותר חזקה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאפים ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו16/09/2018שלום,
אסתמה היא מחלה דינמית, לאורך השנים ייתכנו עליות וירידות ובאסתמה חמורה תתכן גם ירידה תפקודית לאורך השנים.
ההחלטה להגדיל מנון תלוייה בחומרת המחלה ואי היכולת לאזנה (שתלויים בתכיפות ההחרפות, בסימפטומים יום ולילה ובתוצאות פקודי ריאות), כל זאת בתנאי שאתה מקפיד על טיפול יומיומי. במשך השנים נוספו גם משאפים חדשים, מהם חד יומיים וגם טיפולים ביולוגייים לסוגי אסתמה שונים. אם לא ביקרת בתקופה האחרונה אצל רופא ריאות רצוי מאד שתעשה זאת, בעקר אצל כזה שמנוסה בטיפול באסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)